• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Travanj
24

Početak gradnje autoceste

Župan Miroslav Čačija sa svojim suradnicima sudjelovat će u obilježavanju početka radova autoceste u pravcu Podravine i Bjelovara, na dionicama A 13 – bjelovarska i A 12 – koprivnička, 27. travnja 2009. godine u 12 sati,

kod budućeg čvora Gradec na državnoj cesti D28.

S obzirom da je izgradnja moderne i brze prometnice u dužini od 27 kilometara na pravcu od Vrbovca do Bjelovara, već niz godina prioritetan projekt Bjelovarsko-bilogorske županije, početak realizacije znači i ispunjenje obećanja regionalne samouprave.

Bjelovarsko-bilogorska županija je ispunila sve svoje obaveze u pripremi građevinske dokumentacije, Hrvatske autoceste koje su preuzele cjelokupni posao provele su natječaj za izbor izvođača radova autoceste i pripadajućih objekata s kojim će u ponedjeljak 27. travnja biti potpisan Ugovor o građenju.

Novih 27 kilometara autoceste na pravcu prema Zagrebu za stanovnike grada Bjelovara znači vremenski bitno kraće putovanje do hrvatske metropole, a očekivanja su da će to u kratkom razdoblju donijeti pomake i napredak u gospodarstvu.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a