• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
22

PODIJELA CERTIFIKATA „SAVJETOVALIŠTA ZA DJECU – PRIJATELJ DOJENJA“

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs podijelio je certifikate “Savjetovališta za djecu – prijatelji dojenja“.

Taj prestižni certifikat dobile su četiri pedijatrijske ambulante s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, koje će u budućnosti još jače i bolje promicati dojenje. Certifikate je župan Bajs uručio doktorici  Gordani Šelović Bobonj  iz Bjelovara, doktorici Vesni Bacalja iz Čazme, doktoru Miroslavu Kudlaču iz Garešnice, te doktorici  Alojziji Šuletnić iz Daruvara.

Da bi dobili certifikate „Savjetovališta za djecu prijatelji dojenja“ ambulante su morale zadovoljiti određena pravila, istaknula je koordinatorica projekta „Županija prijatelj dojenja“ doktorica Marija Čatipović. Riječ je o:
- edukaciji osoblja ambulante
- ambulanta mora provoditi edukacije trudnica
- zastupati dojenje
- promovirati dojenje – samo majčino mlijeko do 6 mjeseci djetetova života
- imati ugodan prostor savjetovališta
- potporne grupe za dojenje
- surađivati s drugim ustanovama
-  surađivati s lokalnom zajednicom
- ni na koji način promovirati zamjensko mlijeko za dojenčad

Inače, riječ je o projektu kojeg Bjelovarsko-bilogorska županija, zajedno s Općom bolnicom Bjelovar, Patronažnom službom Doma zdravlja BBŽ, gradom Bjelovarom, udrugom „Za zdravo i sretno djetinjstvo“ provodi u suradnji s UNICEF-om i Ministarstvom zdravlja.
Projekt se širi i to mi je drago. Certifikate koje će primiti četvero naših liječnika znači da projekt ima jedan novi zamah. Svi oni udovoljili su određenim standardima, standardima koji zapravo se svode na to da se dojenje promiče kao prirodan i najbolji način prehrane dojenčadi. Moram naglasiti da mi je drago da se u sklopu projekta „ Županija prijatelj dojenja“ provodi i niz drugih aktivnosti što dokazuje da naše Povjerenstvo na čelu s doktoricom Čatipović predano radi svoj posao i uvjeren sam da će rezultati svake godine biti sve bolji, istaknuo je župan Bajs.

Zahvalnicu za predani posao primila je i doktorica Marija Čatipović koja svesrdno radi na cijelom projektu i nesebično promiče dojenje. Uručio joj ju je koordinator UNICEF-ovog programa „Rodilišta – prijatelji djece“ prof. dr. sc. Josip Grgurić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a