• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Ožujak
4

„PODUZETNIČKI IMPULS – 2013.“ PREDSTAVLJEN I U BJELOVARSKO – BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

Program Poticanja obrtništva i poduzetništva „Poduzetnički impuls 2013.“ poduzetnicima Bjelovarsko – bilogorske županije, u Bjelovaru je predstavio zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros sa svojim suradnicama, voditeljicom Odjela u Upravi za međunarodnu suradnju, investicije i razvoj Vlatkom Mlakar i voditeljicom Službe za strukovno obrazovanje i razvoj obrta Ministarstva poduzetništva i obrta Danijelom Žagar. Ovaj projekt Ministarstva poduzetništva i obrtništva RH u Bjelovaru je predstavljen u suradnji s Javnom ustanovom Regionalnom razvojnom agencijom Bjelovarsko – bilogorske županije.
Izvor: Bjelovar.info

Program čine četiri poticajne mjere i četrnaest aktivnosti Poduzetničkog impulsa, namijenjenih subjektima malog gospodarstva, odnosno mikro, malim i srednjim poduzetnicima.  Cilj  im je omogućiti postupnu prilagodbu uvjetima i kriterijima koje će morati ispunjavati za korištenje Strukturnih sredstava EU.
Isto tako, ništa manje važni ciljevi su stvaranje jeftinih izvora financiranja, omogućavanje lakšeg razvoja inovativnih tvrtki, unapređenje poduzetničke infrastrukture, poticanje udruživanja u klastere i zadruge te, na kraju, jačanje poslovne konkurentnosti kroz nove tehnologije.
„Poduzetnički impuls 2013.“, u odnosu na prijašnje programe, zahtjeva manje natječajne dokumentacije, jer će se po služenoj dužnosti, Ministarstvo koristiti službenim izvorima i registrima tijela državne uprave. Za provedbu programa Ministarstvo poduzetništva i obrta RH osiguralo je dvostruk oveći iznos no prošle godine i iznosi 730,5 milijuna kuna.
Dokumentacijakoju poduzetnici moraju ispuniti usuglašena je s onom u zemljama Europske unije, što je svojevrsna priprema hrvatskih poduzetnika  i obrtnika za 2014. godinu i punopravno članstvo u Europskoj uniji. Svi natječaji su otvoreni do iskorištenja sredstava, a cjelokupna dokumentacija se nalazi na stranici Ministarstva poduzetništva i obrta (www.minpo.hr).
Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko – bilogorske županije stoji na raspolaganju svim poduzetnicima i obrtnicima za sve informacije, savjete i pomoć oko izrade projektne dokumentacije koji se mogudobiti besplatno. I to u prostoru Javne ustanove na Trgu Eugena Kvaternika 13 u Bjelovaru, na tel: 043/225-999, e-mail: info@reraarhiva.bbz.hr i web stranici www.reraarhiva.bbz.hr.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a