• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Listopad
8

POLAGANJE VIJENACA POVODOM DANA NEOVISNOSTI

Povodom Dana neovisnosti, Bjelovarsko-bilogorska županija zajedno s Gradom Bjelovarom odala je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Zajedno s njima, poginulim braniteljima poklonili su se i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, vojske i policije. Vijenci su položeni kod spomenika poginulim braniteljima u središnjem gradskom parku, kod središnjeg križa na bjelovarskom groblju Borik te ispred biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Nakon polaganja vijenaca, zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić posjetila je sportske susrete „Branitelji svome gradu“ u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja grada Bjelovara.

Dan neovisnosti Republike Hrvatske spomen je na povijesnu sjednicu Sabora Republike Hrvatske 8. listopada 1991. kada je donesena Odluka o prekidu svih državnopravnih odnosa Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ. Time je ostvaren je stoljetni san hrvatskog naroda o vlastitoj neovisnoj državi u koju su, u Domovinskom ratu koji je uslijedio, utkani životi mnogih hrvatskih domoljuba.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a