• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Veljača
5

POLAGANJEM VIJENACA I PALJENJEM SVIJEĆA OBILJEŽENA 24. OBLJETNICA UKUPA POGINULIH BRANITELJA KUSONJA

Na bjelovarskom groblju Borik polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je dvadeset i četvrta obljetnica ukopa osamnaest hrvatskih branitelja koji su mučki ubijeni 8.rujna 1991. godine u Kusonjama.

Poginuli branitelji Kusonja ubijeni su na Malu Gospu, a njihovi ubojice tijela su sakrili u masovnu grobnicu u Rakovom Potoku, nedaleko od Kusonja. Čak pola godine trajala je agonija obitelji ubijenih, jer nisu znali gdje su njihovi najmiliji. Nakon što su pronađeni u prvoj masovnoj grobnici u Domovinskom ratu, onoj u Rakovom Potoku, hrabri bjelovarski dečki, bjelovarska mladost zajednički je ispraćena na bjelovarskom groblju Borik. Tragedija je to koja je pogodila ne samo bjelovarski i pakrački kraj, već i cijelu Hrvatsku.

I ove godine, na tužnu dvadeset i četvrtu obljetnicu njihova ukopa, njihove obitelji, prijatelji, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, počast su im odali polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na bjelovarskom groblju Borik.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a