• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Rujan
7

POLJOPRIVREDNICI IZ BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE GOSTI POLJOPRIVREDNOG INSTITUTA OSIJEK NA DANU POLJA

Poljoprivredni institut Osijek uputio je poziv Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo, lovstvo i zaštitu okoliša na Dan polja kukuruza, soje i krmnog bilja Poljoprivrednog instituta Osijek, na lokaciju - Pokusno polje Đakovo, Široko Polje, 7. rujna 2016. godine s početkom u 10 sati.

Bjelovarsko-bilogorska županija je u suradnji sa Savjetodavnom službom Bjelovarsko- bilogorske županije organizirala jednodnevni stručno-edukacijski izlet autobusom namijenjen stočarima i ratarima koji su zainteresiranu za proizvodnju proteinskih krmiva biljnog podrijetla, s ciljem poboljšanja kvalitete stočne hrane i smanjivanja troškova hranidbe.
Odazvalo se pedesetak proizvođača s područja cijele Bjelovarsko-bilogorske županije.

Poljoprivredni institut Osijek se, ugostivši više od 600 sudionika-poljoprivrednika, kupaca njihovih proizvoda iz zemlje i inozemstva, distributera, stručnjaka-sjemenara i ostalih predstavnika poljoprivredne struke, pokazao kao vrhunski domaćin u stručnom dijelu Dana polja, ali i u onom opuštajućem dijelu - na ručku uz kojeg su sudionike zabavljali neizbježni slavonski tamburaši.
Organizatori Dana polja i jednodnevnog izleta su se složili da je ova manifestacija, uz edukativnu imala i svrhu pozitivnog druženja ljudi iz poljoprivrednog sektora, kao i mogućnost neprocjenjive razmjene iskustava.
Uz provođenje jednog manjeg znanstveno-stručnog projekta, kojeg Poljoprivredni institut Osijek provodi na nekoliko OPG-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, zaključak poljoprivrednika i stručnjaka je bio da je suradnju između dviju institucija moguće u budućnosti podići na još višu razinu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a