• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
15

POMOĆ ZA KUPNJU GLASOVIRA DARUVARSKOJ GLAZBENOJ ŠKOLI BRUNE BJELINSKOG

Bjelovarsko-bilogorska županija početkom godine bila se priključila donacijom od deset tisuća kuna humanitarnoj akciji daruvarske Glazbene škole Brune Bjelinskog za kupnju glasovira. Tada je župan Bajs simbolično uručio ček ravnateljici Vandi Cegledi jednoj od začetnica provođenja humanitarne akcije putem crowdfunding kampanje.

Bitno je bilo da lokalna zajednica prepozna važnost i da se uključi u kampanju, ali i da se pokrene cijeli svijet da pomogne, jer upravo to crowdfunding kampanja omogućuje.  Dio sredstava na taj način je prikupljen, točnije 107 tisuća kuna, no nedostaje još 15 tisuća kuna, koje će sada izdvojiti Bjelovarsko-bilogorska županija, baš kako je župan Bajs i obećao prilikom prve donacije.

„S našom Glazbenom školom dogovoreno je da će Bjelovarsko-bilogorska županija poduprijeti kupnju glasovira. Posebno me zaintrigirao model prikupljanja sredstava kroz crowdfunding. To je prvi javni slučaj na našem području gdje se na taj način prikupljaju sredstva. Dogovorili smo da ćemo uručiti 10 000 kuna kako bi potaknuli druge da uplaćuju. Dok se završi rok prikupljanja sredstava, ako bude potrebe Županija će omogućiti preostali iznos koji je potreban da se osigura novi klavir,“ naglasio je župan Bajs krajem siječnja u Daruvaru.

Sada je došlo vrijeme za završnu donaciju, a za prijevoz glasovira do Daruvara i njegovo postavljanje u tamošnje Kino zadužen je Grad Daruvar. Glasovir je namijenjen svim korisnicima, a više nego dobro će doći prilikom održavanja brojnih svečanosti i koncerata u tom središnjem  mjestu održavanja kulturnih manifestacija u Daruvaru.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a