• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Listopad
24

Ponuda Bbž predstavljena na međunarodnom turističkom sajmu Češke plzenske regije

Bjelovarsko-bilogorska županija svoju turističku ponudu predstavila je na TURISTIČKOM SAJMU ITEP 2009 održanom od 22. do 24. listopadu u Plzenu u Republici Češkoj.

Taj turistički sajam Regije Pilsen organiziran je petu godina za redom, a ove je, uz domaćine, sudjelovalo pet zemalja –  Franscuska, Hrvatska, Italija, Njemačka i Rumunjska.
            Ponuda Bjelovarsko-bilogorske županije, koju su predstavili Turistička zajednica BBŽ i Turistička zajednica Grada Daruvara izazvala je velik i neočekivan interes posjetitelja. Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavilo je i izaslanstvo Županije u kojemu su bili  zamjenik župana Krešo Jelavić, pročelnica Upravnog odjela za europske integracije i međunarodnu suradnji Iva Vatrov, zamjenik gradonačlenika Bjelovara Ante Topalović, tajnica Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj Lenka Lalić  i predstavnik Daruvarske pivovare Krešimir Marić.
            Članovi izaslanstva susreli su se sa zamjenikom županice Regije Plzen za područje gospodarstva  Ivom Grünerom i pročelnikom Upravnog odjela za regionalni razvoj Miloslavom Michalecom, te predstavnicima Gospodarske komore  Predstavljena im je Plzenska županija, a razgovaralo se o iskustvu Republike Češke u prilagođavanju zakonodavstva Europske unije, te o mogućnostima suradnje i zajedničkog kandidiranja projekata za sredstva iz predpristupnih  interesa EU, kojima Bjelovarsko-bilogorska i Plzenska županija mogu ostvariti  svoje interese.
            Izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije primila je županica Plzenske županije dr. Milada Emmerova,  koja je  izrazila zadovoljstvo odličnim odnosom Bjelovarsko-bilogorske županije prema češkoj nacionalnoj manjini, istaknuvši ga dobrim primjerom drugima. Županica Emmerova prihvatila je poziv da posjeti Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Sudeći prema iskazanoj naklonosti i prijateljskim tonovima u razgovorima u Plzenu i zajedničkih gospodarskih interesa, posjet bi mogao vrlo brzo uslijediti.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a