• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Ožujak
7

POSJET ČEŠKOJ REGIJI PLZEN

Izaslanstvo Bjelovarsko bilogorske županije na čelu sa županom Damirom Bajsom boravilo je od 6. do 9 ožujka u češkoj regiji Plzen. Plzenski župan Václav Šlajs izrazio je zadovoljstvo odnosom Bjelovarsko – bilogorske županije prema češkoj nacionalnoj manjini i istaknuo kako takav odnos može biti dobar primjer drugima.

Kao što je i tijekom prijašnjeg susreta najavljeno, Česi će zajedno s Bjelovarsko – bilogorskom županijom sudjelovati u obnovi odmarališta u mjestu Tkon na otoku Pašmanu. Ovaj prvi zajednički projekt ove će godine krenuti u realizaciju, a osim njega dogovorena je i suradnja oko edukacije za pripremu projekata koji se mogu kandidirati u fondove Europske unije.
Župan Bajs naglasio je da je Bjelovarsko-bilogorska županija otvorena i za sve druge oblike suradnje koja će i dalje širiti, te uz zahvalu na gostoprimstvu, istaknuo da se nada da će se i Bjelovarsko – bilogorska županija napredovati kao regija Plzen. Ona je naime, posljednjih godina vrlo uspješno realizirala projekt razvoja svojih poslovnih zona privukavši strane ulagače. Župan Bajs je isto tako naglasio kako se nada da će se nakon ovog susreta intenzivirati suradnja bjelovarsko – bilogorskih i plzenskih gospodarstvenika. Kako bi se to dogodilo što prije, plzensko izaslanstvo ponovo će posjetiti Bjelovarsko – bilogorsku županiju već u lipnju ove godine.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a