• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Prosinac
15

POSJET DIPLOMATSKOG ZBORA BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

Uoči susreta s Predsjednicom Republike Hrvatske, šefovi diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj obišli su staru gradsku jezgru Bjelovara i Izletište i vinotočje „Vinia“, u sklopu projekta „Osjeti Hrvatsku“. Domaćin diplomatskom zboru bio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Cilj projekta „Osjeti Hrvatsku“ je upoznavanje šefova diplomatskih misija i međunarodnih organizacija s prednostima i mogućnostima svih dijelova Hrvatske. Tako su u sklopu posjete gradu Bjelovaru, centru Bjelovarsko-bilogorske županije, diplomati obišli i Advent u Bjelovaru te Gradski muzej Bjelovar.

„Prvi put sam u Bjelovaru i  moram reći da je ovdje jako lijepo. Odlaskom u Gradski muzej saznao sam o slavnoj prošlosti grada, ali sam također saznao i da ima slavnu i svijetlu budućnost.“, izjavio je Christian Thorning, veleposlanik Kraljevine Danske.

„Bio sam već ovdje i ovo je velika prilika za nas da upoznamo županiju kroz program Ureda Predsjednice, što također spada i pod naš regionalni program. Svjesni da moramo izaći iz Zagreba i uspostaviti odnose sa županijama, a posebice u ekonomskom području. Tražili smo mogućnosti gdje bi Indija i Bjelovarsko-bilogorska županija mogle surađivati s ciljem unaprjeđenja naših ekonomskih planova, jer danas je najvažnija ekonomska diplomacija i radujemo se njezinom unaprjeđenju. Ovo je velika prilika za nas da iz prve ruke dobijemo informacije o mogućnostima suradnje kroz iskustvo na terenu, razgovarajući s ljudima, posjećujući različite lokacije i zbog toga smo vrlo zahvalni Uredu Predsjednice za organiziranje ovakvih susreta na razini regije.“, pojasnio je Sandeep Kumar, veleposlanik Indije.

Nakon obilaska Bjelovara, šefovi diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj, uputili su se u Koprivničko-križevačku županiju, gdje su zajedno s Predsjednicom Republike, nazočili prezentaciji ulagačkih mogućnosti u Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

„U sklopu posjete Predsjednice Republike dogovoreno je da u Bjelovar dođe diplomatski zbor, da im pokažemo ono što imamo u Bjelovaru te da im pokažemo i jedan naš OPG, a nakon toga napravimo zajednički sastanak u Koprivničko-križevačkoj županiji. Iskoristit ću priliku i prezentirat ću prednosti našeg kraja. Dat ćemo osvrt na našu županiju, sve njene prednosti, poslovne zone, ali i predstaviti projekte u kojima tražimo partnere. Prezentirat ćemo i ono najvažnije, a to je radna snaga. Mislim da kada se zbroji ovaj posjet i prezentacija naših tvrtki i naše županije, da će dati rezultate.“, rekao je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a