• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Studeni
8

POSJET DIREKTORICE HTZ MERI MATEŠIĆ

Prilikom boravka u gradu Bjelovaru, direktorica glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić posjetila je župana Damira Bajsa.

Sa županom je razgovarala o turističkim projektima naše županije kao i o općenitim problemima u turizmu vezanim za kontinentalni dio naše zemlje, jer  jedan od prioriteta planom rada turističke zajednice je povećanje turističkih dolazaka u kontinentalnoj Hrvatskoj čime je posebna pozornost posvećena razvoju turistički manje razvijenih područja.  Stvaranje zanimljivih, kvalitetnih i atraktivnih turističkih proizvoda, razvijanje selektivnih oblika turizma poput bike, golf, eno-gastro i drugih, obogaćuje se i proširuje ponuda koja nije nužno vezana za obalu, a uloga HTZ-a je potpora edukaciji te programima i aktivnostima projektima na kontinentu.
Bjelovarsko-bilogorska županija prva je kontinentalna županija koja je izradila Masterplan turizma kojim  su definirani  glavni, dugoročni, ali i sekundarne ciljevi. Zbog razvijene poljoprivrede i prirodnih ljepota idealna je za ruralni , lovni i ribolovni turizam. Termalnih izvori u Daruvarskom toplicama i Termalni vodeni park  središte su županijskog zdravstveno lječilišnog turizma,a izgrađena je i mreža biciklističkih staza i konjičkih putova pa postoje preduvjeti i za sportsko- rekreacijski turizam. Turistima su zanimljive i privlačne i kulturne znamenitosti poput Dvorca grofa Jankovića u Daruvaru, starih gradova Sirač, Željnjak, Garić i Marijanskog svetišta u Novoj Rači. Uz sve navedeno, kroz cijelu godinu održavaju se raznovrsne kulturne manifestacije poput  Međunarodnog proljetnog i jesenskog  sajma, Gospodarskog sajam sira u Grubišnom Polju, Dani pučkog teatra, BOKfesta, Lovrakovih dana kulture, Dani šljiva, Terezijane i mnogih drugih.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a