• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Rujan
24

Posjet zamjenika župana Bjelovarsko-bilogorske, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije Uredu hrvatskih regija 24. rujna 2014. godine

U organizaciji Europske komisije, predstavnici hrvatskih županija boravili su 24. i 25. rujna u Bruxellesu.

U sklopu posjeta, zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije, gospodin Neven Alić, zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije, gospodin Anđelko Ferek-Jambrek, te zamjenik župana Varaždinske županije, gospodin Alan Košić posjetili su Ured hrvatskih regija. Na sastanku je predstavljen rad Ureda, te su najavljene aktivnosti Ureda u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna regija i gradova koji će se održati od 6. do 9. listopada ove godine u Bruxellesu.
Delegacija iz Hrvatske također je posjetila Europski parlament gdje su se sastali s hrvatskim zastupnicima te Stalno predstavništvo Republike Hrvatske pri Europskoj uniji.
U Europskoj komisiji, zamjenici župana sudjelovali su na predavanjima o radu kabineta, o ulozi Europske komisije, o regionalnoj i urbanoj politici te o ruralnom razvoju. Predavanja su, između ostalih, održali članovi kabineta Povjerenika Nevena Mimice te gospođa Ivana Podhraški iz Opće uprave za regionalnu politiku i gospođa Martina Zeković iz Opće uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a