• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Siječanj
31

Potpisan sporazum o suradnji na osnivanju Turističko razvojnog investicijskog centra

Župan Miroslav Čačija, predsjednik HGK – Županijske komore Bjelovar Zlatko Kufner, direktor Turističke zajednice BBŽ Antun Turčić i direktorica Regionalne razvojne agencije BBŽ Jasmina Miletić potpisali su Sporazum o suradnji na osnivanju turističko razvojnog investicijskog centra.

Riječ je o provedbi prvog projekta dokumenta Identifikacija ključnih projekata za implementaciju vizije turističkog razvoja Bjelovarsko – bilogorske županije. Taj će Centar osiguravati sve relevantne informacije za potencijalne investitore potrebne za pripremu turističkih projekata, prikupljat će i distribuirati informacije o mogućnostima financiranja, pravnim zahtjevima, porezima, registraciji, tržišnim trendovima i najboljim praksama, pripremati i distribuirati smjernice i priručnike o turističkim uslugama i osiguravati savjetodavne usluge za sve potencijalne ulagače i sve druge poslove koje će poticati ulaganja u turističke djelatnosti.

U realizaciji svega toga kroz svoje aktivnosti sudjelovat će Županija, HGK - Županijska komora Bjelovar, Turistička zajednica, a u Regionalnoj razvoj agenciji BBŽ bit će osnovan Odjel za promicanje razvoja turizma.  Prema riječima direktorice Regiolnalne razvojne agencije, Jasmine Miletić, Agencija praktički nastavlja konzultantski posao koji je radila i do sada, a ovim je sporazumom sve samo regulirano. Župan Čačija istaknuo je da je prošle godine Ministarstvo turizma RH u turističke programe Bjelovarsko - bilogorske županije uložilo više od 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Potpore ne manjka, no naglasio je direktor Turističke zajednice BBŽ potrebno je zajedništvo sa svima i u pripremi i provedbi razvojnih dokumenata. Jasno je da turistička djelatnost nije primarna djelatnost Bjelovarsko - bilogorske županije,  no svakako da treba osmisliti što sve možemo ponuditi i sadašnjim turistima kojih je više od 300 tisuća godišnje. Najviše ih je u zdravstvenom turizmu, no ne treba zanemariti nemali broj posjetitelja raznih priredbi na području Županije, uključujući i one gospodarske.   

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a