• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Svibanj
17

POTPISAN UGOVOR O ZAJEDNIČKOM SUFINACIRANJU ASFALTIRANJA LOKALNE CESTE U V. TROJSTVU

V.d. ravnateljica Županijske uprave za ceste Nataša Koronc potpisala je u Uredu župana ugovor s načelnikom Općine Veliko Trojstvo Markom Kutanjcem o zajedničkom sufinanciranju asfaltiranja lokalne ceste „Vrbica“. Vrijednost radova procijenjena je na 772.000 kn, a u jednakom omjeru sufinancirat će ju ŽUC i Općina Veliko Trojstvo.

Nakon potpisivanja ugovora bit će raspisan postupak javne nabave za izvođača radova. Inače, na području općine V. Trojstvo u ovoj će se godini strojno sanirati i dionica lokalne ceste u Paulovcu, u duljini od 500 metara. U tijeku je postupak jednostavne nabave za tu dionicu, a radove vrijedne oko 350 tisuća kuna financirat će ŽUC.
- Svako ovakvo ulaganje podiže kvalitetu života i uvjete stanovanja. U županiji imamo 800 kilometara lokalnih cesta, od kojih oko 100 km makadama. Mislim da nijedan ŽUC u Hrvatskoj nije bio u tako velikom dugu kao naš. Zatekli smo dug od 29 milijuna kuna koji je v.d. ravnateljice prepolovila na 14 milijuna kn i na tome joj čestitam – kazao je župan Marko Marušić dodajući kako je potrebno pravo umijeće balansiranja između potrebe da se smanji dug, ali i asfaltiraju najhitnije dionice. Svjestan je da se uz rast cijena može puno manje asfaltirati nego što se moglo lani.
V.d. ravnateljice ŽUC-a također je naglasila kako dinamiku radova znatno otežava stanje na tržištu i porast cijena građevinskog materijala.
- U ovoj godini planiramo izdvojiti oko 7 milijuna kuna za uređenje cesta. To će biti dovoljo za oko 7-8 kilometara cesta. Sve će ovisiti o cijenama jer prije se za taj iznos moglo napraviti puno više, a trenutačno stanje jako otežava planove – kazala je Koronc.
Dodala je kako su od početka godine provedena dva postupka javne nabave za strojnu sanaciju 2 kilometra ceste na području općine V .Trnovitica  te za 1,1 km na području Grubišnog Polja.
Načelnik Općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac istaknuo je da se općina uključila u sufinanciranje dionice lokalne ceste Vrbica nakon što su saznali kako je stanje u ŽUC-u.
- Općina će s dovršetkom tih dviju dionica u Paulovcu i Vrbici poboljšati standard mještana jer dugo to očekuju – kazao je Kutanjac dodajući kako se nada da će se suradnja između općine, županije i ŽUC-a nastaviti.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a