• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Lipanj
29

POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČIMA RADOVA ZA IZGRADNJU SPORTSKO-REKREACIJSKOG CENTRA U VELIKOM GRĐEVCU

Župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je potpisu ugovora s izvođačima radova za izgradnju Sportsko-rekreacijskog centra s bazenima u Velikom Grđevcu, investicije vrijedne gotovo 20 milijuna kuna, a koja se najvećim dijelom financira europskim novcem.

Posao izgradnje bazena dobile su tvrtke zajednički ponuditelji s područja županije, a riječ je o tvrtkama Ceste d.d., Rotor d.o.o. i Termoplin d.o.o. koje prema ugovoru u roku od deset mjeseci trebaju izgraditi Sportsko rekreacijski centar u Velikom Grđevcu.

Projekt „Vlakom kreacije do bazena imaginacije“ je projekt javne turističke infrastrukture lokalnog karaktera s ciljem razvoja selektivnog oblika turizam kao što je sportsko-rekreativni i dječji/obiteljski turizam. Projekt doprinosi raznolikosti turističke ponude, razvoju gospodarstva i stvaranju novih radnih mjesta.

Projektom se planiraju slijedeći radovi:
- Građevinski radovi
- Obrtnički radovi
- Radovi uređenja okoliša
- Vodovod i kanalizacija
- Strojarske instalacije
- Elektroinstalacije
- Bazenska tehnika
- Vertikalno podizna stolica
- Prometnica (prilazna cesta, parkiralište)
- Radovi uklanjanja
- Solarna elektrana

Ukupna vrijednost projekta je 19.076.515,54 kuna od kojih su 15.535.914,25 kuna bespovratna sredstva Europske unije.


Moram reći da je to simboličan kraj oseke kada govorimo o korištenju europskih sredstava u našoj županiji. Uspjeli smo u natječaju i uspjeli smo zajedno i to Općina Veliki Grđevac, naša Županija i naša Regionalna razvojna agencija. To je prvi projekt koji se sufinancira strukturnim novcima Europske unije, a kada govorimo o samom projektu meni se sviđa što je on osmišljen i vezan uz turizam. Treba napomenuti i kako su troškovi kroz projekt smanjeni na minimum, što bi trebalo omogućiti da on bude i rentabilan. Mene veseli i još jedna stvar. Naime, nakon dugo vremena na jednom ovako velikom projektu imamo i izvođače s područja naše županije. Kako smo se mi zajedno kandidirali na ta sredstva tako su i oni zajedno napravili svoju ponudu kako bi mogli pristupiti natječaju. Tu su i uspjeli i bili su najpovoljniji, istaknuo je župan Bajs i dodao kako je uvjeren da će se nakon deset mjeseci moći otvoriti novi, ali i najbolji i najljepši bazen tog tipa u cijeloj Republici Hrvatskoj.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a