• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Ožujak
18

POTPISANI UGOVORI O DODJELI STUDENTSKIH STIPENDIJA U AKADEMSKOJ 2021./2022. GODINI, ISPLATE ZAOSTATAKA DO KRAJA MJESECA

Pravo na stipendiju u akademskoj 2021./2022. godini ostvario je 21 student. Među njima je 7 studenata medicine koji će primati mjesečni iznos od 3.000 kuna

- To je bilo jedno od mojih obećanja koje se nametnulo zbog stanja na terenu odnosno velikog nedostatka liječnika. Problem je to koji je izražen u cijeloj Hrvatskoj, a ne samo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i nadam se da ćemo ovim povećanjem barem donekle utjecati da studenti poslije završenog obrazovanja ostanu na ovom području – istaknuo je župan Marko Marušić.

Sa studentima viših godina medicine potpisao je anekse ugovora jer su i oni ostvarili pravo na povećanje stipendije s 1.000 na 3.000 kn. Takvih je 5 studenata. Ugovori su potpisani tek sada jer je trebalo odraditi određene predradnje. Naime, prije raspisivanja natječaja trebalo je promijeniti Pravilnik o stipendiranju studenata i to je učinjeno na sjednici Županijske skupštine sredinom prosinca. No, nitko od studenata neće biti zakinut jer će im se stipendije retroaktivno isplatiti.

- Konkretno, do kraja ovog mjeseca ići će isplata stipendija za posljednjih 6 mjeseci i mislim da je to informacija koja je studentima i najvažnija kako bi znali planirati svoje troškove – objasnio je župan Marušić.

Među stipendistima je David Palijan, student treće godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

- Ovo mi povećanje stipendije mnogo znači jer su troškovi veliki. Poskupjelo je gorivo, stanarina, hrana. Planiram ostati na području Bjelovara jer će nova bolnica sigurno trebati liječnike – istaknuo je Palijan.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a