• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Svibanj
10

POTPISANI UGOVORI O POTPORI MANIFESTACIJAMA ZA KOJE SU ŽUPANIJA I TURISTIČKA ZAJEDNICA OSIGURALE 300 TISUĆA KUNA

S prijaviteljima koji su zadovoljili uvjete i prošli na Javnom pozivu za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događajima u 2022. godini na području Bjelovarsko-bilogorske županije potpisani su ugovori o financiranju.

Ukupno 300 tisuća kuna od kojih je županija osigurala trećinu, a ostatak Turistička zajednica BBŽ dobit će 26 manifestacija, a osim bjelovarske Terezijane pojedinačno najveće iznose dobili su daruvarski Vinodar, Dani krumpira u Hercegovcu, Dani šljiva i rakije u Siraču te garešnička Gariglazbijada.
- Po prvi put smo udružili sredstva županije s Turističkom zajednicom. Smatramo da je to dobra odluka jer smo povećali budžet za pomoć manifestacijama koje je predložilo 15 prijavitelja. Novac je dodijeljen sukladno pravilima i bodovanju Hrvatske turističke zajednice. Nakon više od dvije godine obilježene covidom ljudi su sigurno željni zabave i događaja na otvorenom i nadamo se dobroj posjećenosti manifestacija koje uz sebe vežu gastro ponudu i ponudu obrtnika i to je segment koji treba razvijati – kazao je župan Marko Marušić koji je ujedno i predsjednik Turističkog vijeća Turističke zajednice BBŽ.
Direktor TZ BBŽ Marcel Medak istaknuo je kako su manifestacije i događanja jedan od naših ključnih turističkih proizvoda.
- Manifestacije su generator i nositelj motiva dolaska u našu destinaciju. Veliki interes pokazale su općine, gradovi i udruge u kulturi. Svima im zahvaljujem na tome. Nagrađenima čestitam i želim uspješnu realizaciju manifestacija, a nadam se da ćemo u idućoj godini moći osigurati više novca kako bismo te događaje još snažnije podržali – kazao je Medak zahvalivši županu na suradnji i podršci.
Uime potpisnika ugovora na dobivenom novcu za organizaciju manifestacija zahvalio je Boro Bašljan, načelnik Općine Hercegovac koja je na javnom pozivu kandidirala Dane krumpira u Hercegovcu i za njih dobila 20,5 tisuća kuna.
- Ovo je dobar pokazatelj da se vidi da se tijekom godine u općinama i gradovima vrijedno radi, nastoji se dovesti što veći broj posjetitelja. U Hercegovcu koji je sjedište proizvodnje i prerade industrijskog krumpira mi smo prije dosta godina pokrenuli manifestaciju koja traje dva dana i prezentira početak kampanje vađenja industrijskog krumpira te se održava pretposljednji vikend u kolovozu. U ta dva dana kroz Hercegovac prođe veliki broj posjetitelja i svaka ovakva pomoć koju ste izdvojili je za nas iznimno važna i olakšava nam organizaciju – istaknuo je Bašljan.
Koje su sve manifestacije dobile potporu i u kojem iznosu možete vidjeti na stranicama TZ BBŽ.
http://www.tzarhiva.bbz.hr/images/uploads/1961/odluka_o_dodjeli_potpora_dogadanjima_2022._tz_bbz..pdf

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a