• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Studeni
12

POTPISANI UGOVORI O SUFINANCIRANJU VANJSKIH OVOJNICA I STOLARIJE NA OBITELJSKIM KUĆAMA U 2013. GODINI

Bjelovarsko-bilogorska županija potpisala je ugovore s dvadeset korisnika sredstava iz projekta „Poticanje mjera energetske učinkovitosti na obiteljskim kućama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za 2013. godinu“. Ugovori su potpisani nakon provedenog Javnog natječaja za prikupljanje prijava za Mjere energetske učinkovitosti na obiteljskim kućama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za 2013. godinu.

Pristigle prijave građana, koje su bodovane prema utvrđenim kriterijima, ocjenjivalo je peteročlano Povjerenstvo za odabir projekata.
Mjera je obuhvaćala financiranje vanjske stolarija i toplinskih ovojnica. Pravo na sredstva mogle su ostvariti fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Bjelovarsko-bilogorske županije i koje su uložile vlastita sredstva u mjere za koji je bio raspisan  Natječaj.
Natječaj je bio otvoren od 12. rujna 2013. i trajao je trideset dana od dana objave.  Bjelovarsko-bilogorska županija objavila ga je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Cilj  je bio sufinanciranje 20 projekata, od toga 15 objekata  koji bi se sufinancirali s 50% ukupne vrijednosti projekta s PDV-om, ali ne više od 37.500,00 kn izgradnja/sanacija vanjske ovojnice, te 5 objekata koji bi se financirali također s 50% ukupne vrijednosti projekta s PDV-om, ali ne više od 37.500,00 kn ugradnja/promjena vanjske stolarije.
Pravilnik o poticanju mjera energetske učinkovitosti na obiteljskim kućama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za 2013. godinu bio je objavljen na stranicama Bjelovarsko-bilogorske županije www.arhiva.bbz.hr, a u njemu su navedeni uvjeti za dobivanje sredstava.
Za sanaciju vanjskih ovojnica na postojećim građevinama uvjete je zadovoljilo 13 od 16 pristiglih zahtjeva, dok su za zamjenu vanjske stolarije uvjete za sufinanciranje od prijavljenih 13 imala 4 podnositelja zahtjeva.
Za izgradnju vanjske ovojnice na novoizgrađenim obiteljskim kućama uvjete su imala 2 od 6 pristigla zahtjeva, a za ugradnju vanjske stolarije 1 od 4 zahtjeva
Odluka o odabiru najpovoljnijih prijavitelja u sufinanciranju projekta „Poticanje mjera energetske učinkovitosti na obiteljskim kućama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za 2013. godinu“ 25. listopada objavljena je na internetskim stranicama Bjelovarsko-bilogorske županije. 

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a