• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Veljača
1

POTPISANI UGOVORI S BANKAMA O KREDITIRANJU PROLJETNE SJETVE

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić potpisao je s predstavnicima šest poslovnih banaka ugovore o kreditiranju proljetne sjetve

Županija će i u ovoj godini poljoprivrednicima potpuno subvencionirati trošak kamata za što je u proračunu osigurano milijun kuna. To je na razini prošle godine kada su odobrena 183 zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve, a poljoprivrednici su podignuli oko 31 milijun kuna kredita.

- Činjenica je da su poljoprivrednici suočeni s povećanim troškovima za repromaterijal i naravno da im je svaka pomoć u financiranju sjetve dobrodošla - istaknuo je župan Marušić dodajući kako je od početka mandata komunicirao da cijeni rad poljoprivrednika.

Već danas je na županijskim mrežnim stranicama objavljen Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve u 2022. godini. Kreditirat će se nabava sjemenja, presadnica, zaštitnih sredstava i gnojivo za sjetvu ratarskih i povrtlarskih kultura.

- Najmanji iznos kreditiranja je 5 tisuća kuna, a najveći milijun kuna. Korisnici kreditiranja mogu biti fizičke i pravne osobe sa sjedištem u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava Agencije za plaćanje u poljoprivredu, ribarstvu i ruralnom razvoju – istaknuo je Zlatko Pavičić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu.

Javni poziv otvoren je od 1. veljače do 6. svibnja 2022. godine.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a