• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Travanj
21

Potpisivanje ugovora o suradnji u programu razvoja usluga za starije osobe

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji prošle je godine u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti RH počelo provođenje Programa međugeneracijske solidarnosti.

U Program su se uključili gradovi Čazma, Daruvar i Garešnica te općina Veliko Trojstvo, dok je u Grubišnom Polju uz postojeći pilot projekt „Pomoći u kući“ uveden projekt „Dnevni boravak“.
Program međugeneracijske solidarnosti Županija nastavlja i ove godine tako da je u ovogodišnjem je proračunu za tu namjenu predviđeno milijun i dvjesto tisuća kuna.
Župan Miroslav Čačija,


22. travnja (srijeda) 2009. godine,
u 9 sati u uredu župana – prvi kat,
Ul. dr. Ante Starčevića 8 u Bjelovaru,

potpisat će Ugovor o suradnji radi provedbe programa „Dnevni boravak i proširenje programa u kući starijim osobama“ s gradonačelnikom Grubišnoga Polja Zlatkom Mađeruhom, te ugovore o suradnji radi provedbe „Pomoći u kući starijim osobama“ s načelnikom Općine Veliki Grđevac Zlatkom Grdinićem i načelnikom Općine Veliko Trojstvo Ivanom Kovačićem.
O pojedinostima organizacije i provedbi Programa međugeneracijske solidarnosti bit će riječi na sutrašnjem potpisivanju, na kojemu će uz župana Čačiju biti zamjenik župana Krešo Jelavić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo socijalnu skrb Vesela Trnski i predstojnikUreda župana Dalibor Jurina. 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a