• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
29

POTPORA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE UMIROVLJENICIMA ĐULOVAC I ZKH „LETNICA“ ĐULOVAC

Zamjenik župana Neven Alić potpisao je Ugovore o izravnoj dodjeli sredstava s predsjednicom Matice umirovljenika Daruvar, podružnice Đulovac, Marijom Delač-Otković i predsjednikom Zajednice Kosovskih Hrvata „Letnica“ Đulovac, Pavlom Matićem.

Naime, obje udruge podnijele su zahtjev za donacijom prema Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, zbog nedostatka sredstava za rad svojih udruga. Kako bi ispunile aktivnosti koje su predviđene za 2017. godinu, Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno župan Damir Bajs dodijelio je svakoj udruzi po 6.500 kuna.

„Drago mi je da smo danas u Đulovcu i da potpisujemo ova dva ugovora gdje će naše udruge dobiti po 6.500 kuna. Vjerujem da će im sredstva dobro doći i pomoći u njihovom radu.“, rekao je zamjenik župana Alić.

„Zahvaljujući Županiji ova sredstva ćemo utrošiti za naše umirovljenike, a ponajviše za naše nemoćne i nepokretne članove. Trenutno brojimo 260 korisnika, a godišnje imamo po dva ili tri izleta, te Dan starih osoba. Ova donacija će nam znatno olakšati rad.“, izjavila je predsjednica Matice umirovljenika Daruvar, podružnica Đulovac Marija Delač-Otković.

„Zajednica Kosovskih Hrvata podnijela je zahtjev za donacijom kako bismo proveli projekt „Spasimo od zaborava“ koji ima za cilj njegovanja kulturne baštine očuvanja zavičajne narodne nošnje Hrvata s Kosova. Za tu svrhu tiskat će se brošura s narodnom nošnjom Hrvata s Kosova.“, objasnio je predsjednik ZKH „Letnica“ Pavle Matić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a