• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Travanj
17

POTPORA MATICI UMIROVLJENIKA GRADA ČAZME

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovor s predsjednikom Matice umirovljenika grada Čazme Franjom Dijanićem o financijskoj potpori vezanoj uz njihove projekte.

Naime, Matica umirovljenika Čazma kandidirala je svoj projekt na javni natječaj Bjelovarsko-bilogorske županije, a vezan uz njihov program rada. On podrazumijeva okupljanja, druženja, organizaciju sportskih nadmetanja, uređenje prostora, točnije promjenu stolarije. Za taj program rada Županija je Matici umirovljenika Čazma osigurala 20 tisuća kuna.
Taj projekt, kao tridesetak koji su dobili potporu županijskog proračuna u iznosu od pola milijuna kuna dati će svoj doprinos u podizanju standarda života građana treće životne dobi. Uz socijalnu skrb projekti umirovljeničkih udruga imaju za cilj i poboljšati kvalitetu života osobama starije životne dobi, zadržavanje njihove aktivnosti i uključenosti u život lokalne zajednice.
Čast nam je što smo Vas mogli ugostiti ovdje u naših prostorijama, a posebice što ste nam na dar donijeli takav poklon kojeg u prošlim vremenima nije bilo. Mi smo Matica umirovljenika Čazma i imamo četrnaest podružnica i brojimo 791 umirovljenika, istaknuo je i upoznao župana s Maticom umirovljenika grada Čazme njen predsjednik Franjo Dijanić.
Mi posebnu pažnju obraćamo našim sugrađanima treće životne dobi. Temeljem toga utvrdili smo da ćemo podupirati programe udrugama umirovljenika. Za te programe smo osigurali oko pola milijuna kuna godišnje. Kroz te potpore želimo Vam omogućiti lakši rad. Vaša Matica se već dva puta javila na naš natječaj i ostvarila svoje pravo. Drago mi je da radite na programima koji podižu kvalitetu života građanima treće životne dobi i to su  programi koji su meni posebice dragi, istaknuo je zaključio Bajs u Čazmi.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a