• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Rujan
26

POVEZUJE SE SJEVEROZAPAD HRVATSKE

U radnom posjetu Međimurskoj županiji u utorak su boravili predstavnici četiri sjeverozapadne hrvatske županije. Župani Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije Predrag Štromar i Željko Kolar kao i zamjenici župana Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije Neven Alić i Darko Sobota, uz domaćina župana Međimurske županije Matiju Posavca razgovarali su o projektima u turizmu, promoviranju gospodarstva putem sajmova, ali i o zajedničkom nastupu prema službenom Zagrebu i europskim fondovima

Kao što su naglasili u obraćanju novinarima, ovo je samo nastavak suradnje započete ranije, a intenzivirane nakon posljednjih lokalnih izbora.  Država je jaka koliko su jake regije, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec, a zajedničkim nastupom mnogo smo jači nego pojedinačno. Svaka županija ima svoje specifičnosti, nastavio je Posavec, no svima nam je zajedničko da predstavljamo najrazvijeniji dio Hrvatske koji je u mnogo pogleda zanemaren, a to se mora promijeniti.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar rekao je da se suradnja između župana i županija mora razvijati, posebice u zajedničkim nastupima prema sajmovima gdje se promovira naše gospodarstvo. Upravo je to i dogovoreno kao jedan od prvih konkretnih poteza. Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar pak je naglasio da se radi o povezivanju izvozno orijentiranih županija čije se potrebe i problemi slabo čuju u Zagrebu. Zajedničkim nastupom to se mora promijeniti.

U ovim županijama živi preko 650 tisuća ljudi, razvijena je industrija te smo često model prema kojem bi se trebali razvijati i ostali dijelovi Hrvatske. Na žalost, to je i dio zemlje s najnižim prosječnim plaćama, što, složili su se predstavnici županija, treba promijeniti. Mogućnosti za suradnju su ogromne, primjerice u iskorištavanju turističkog potencijala.

 

David Vugrinec,
privremeni pročelnik
UO za poslove  župana Međimurske županije

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a