• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Ožujak
6

POVJERENSTVO ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA BBŽ

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održana je sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova na kojoj se raspravljalo o planu i programu rada za tekuću godinu, ali i o obilježavanju Međunarodnog dana žena i Europskog dana jednakih plaća
Tako će se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na simboličan način upozoriti javnost da su žene još uvijek manje plaćene za iste poslove u odnosu na muškarce. Naime, akcija podrazumijeva ispijanje kave za jednu kunu jeftinije za sve pripadnice ljepšeg spola u bjelovarskim i daruvarskim kafićima. Tako u Bjelovaru od 7. do 14. ožujka žene mogu popiti kavu kunu jeftinije u Art caffeu, Lemon baru, caffe baru Mystic i Living roomu. U  Daruvaru pak akcija se provodi u caffe baru Snooker, Valentino i Vipi, istaknula je predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Ivana Pirin.

Rad Povjerenstva pohvalio je i župan Bajs ističući činjenicu da je županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova osnovano prvo u Hrvatskoj. Mi smo ga osnovali čak i prije Zakona koji je to definirao i mislim da je time jasno vidljivo da smo uvidjeli kako je to problem kojemu treba posvetiti pozornost. Povjerenstvo je vrlo aktivno u provedbi svojih aktivnosti kako bi došlo do ravnopravnosti, rekao je župan Bajs.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a