• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Studeni
18

PRAVOBRANITELJICA ZA OSOBE S INVALIDITETOM ANA SLONJŠAK I ŽUPAN DAMIR BAJS U SIRAČKOM „SUVENIRU ARBOR“

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Ana Slonjšak posjetila je Ustanovu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje „Suvenir Arbor„ i Zaštitnoj radionici „Suvenir Arbor Vitae“ koju uskoro očekuje proces predstečajne nagodbe.

 Ondje je razgovarala s radnicima, ravnateljicom ustanove Marinom Župan, predsjednikom Upravnog vijeća Ratkom Kovačićem,  povjerenicom Sindikata OSI Vesnom Cerovečki, te županom Damirom Bajsom.  Kako bi ustanova „Suvenir Arbor“ nastavio s radom, budući da mu je zbog dugovanja od gotovo tri milijuna kuna prijetila blokada računa, župan Bajs je u dogovoru s Upravom ustanove , Sindikatom Fondom za profesionalnu rehabilitaciju invalidnih osoba, te nadležnim Ministarstvom, predložio da se ide u predstečajni postupak.
Prema riječima župana Bajsa u razgovoru s pravobraniteljicom, Županija će i dalje ostati aktivna u predstečajnom postupku, no sudbina je od sada u rukama države  kojoj Ustanova i duguje najveći iznos. U rješavanju ovog slučaja očekuje se potpora Ministarstva rada i Ministarstva poljoprivrede, jer Županija će učiniti sve što je u njezinoj moći da se proizvodnja nastavi.  Problem dugova, prati problem tržišta za plasman proizvoda „Suvenira Arbor“. No i u rješenje toga problema mogla bi se uključiti Uprava koja bi jednim ugovorom mogla preuzeti proizvode proizvedene u siračkom „Suveniru“ – istaknuo je župan Bajs.
Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Ana Slonjšak zahvalila je županu Bajsu na poduzetim aktivnostima, kako bi se što prije našlo rješenje za ovu Ustanovu koja je jedna od šest ustanova u Hrvatskoj, koje zapošljavaju osobe s invaliditetom. Na žalost, i u najlošijoj je poziciji, zbog čeka njezini djelatnici osjećaju nesigurnost i izražavaju nezadovoljstvo. Stoga se svi zajedno moramo potruditi da to promijenimo – zaključila je pravobraniteljica Slonjšak.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a