• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Ožujak
29

PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ OTVORIO 17. MEĐUNARODNI PROLJETNI SAJAM U GUDOVCU

Od 28. do 30. ožujka na sajamskom prostoru Gudovcu na 17. Međunarodnom proljetnom sajmu predstavlja se 400 izlagača iz Hrvatske i osam europskih zemalja, održava se 6. Sajam konja i konjske opreme, organizirano je niz stručnih skupova i sajamskih zanimljivosti.

Uloga poljoprivrede u našem društvu je velika i višeznačna. Probleme poljoprivrede ne smijemo svoditi samo na isplate poticaja. Poljoprivrednike treba nagraditi za posao koji rade, a uzimajući u obzir velik utjecaj gospodarske krize moramo im pomoći u stavranju uvjeta da bi mogli poslovati“ – rekao je predsjednik RH dr. Ivo Josipović na svečanosti otvorenja 17. Međunarodnog proljetnog sajma u Gudovcu. „Bjelovarski sajam“ sve čini u toj namjeri organiziranjem specijaliziranih sajmova poljoprivrede, a Proljetni sajam, ove godine sedamnaesti poredu, druga je po značaju takva manifestacija međunarodnog karaktera.   Predsjednik Josipović naglasio je kako je vođenje poljoprivredne politike vrlo složen i odgovoran posao i s obzirom da se radi o dugoročnom interesu naše zemlje, organiziranje poljoprivrednika, zastupanje njihovih interesa i podizanje konkurentnosti  zaslužuje posebnu pažnju.  I on je istaknuo važnost povlačenja novca iz fondova Europske unije. Obraćajući se uzvanicima i posjetiteljima Sajma zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjoj na svečanosti otvorenja obećala je maksimalnu podršku Ministarstva poljoprivrede u tome  rekavši da će Ministarstvo zajedno s poljoprivrednicima i svim ostalim dionicima pripremiti i završiti Program ruralnog razvoja. „Ozbiljnošću i odgovornošću dokazat ćemo da iskorištenje fondova možemo  dignuti na višu razinu“ – naglasila je zamjenica Španjol.
Župan Damir Bajs istaknuo je da je ovo prvi Proljetni sajam koji se održava otkako je Hrvatska punopravna članica Europske unije. „Poljoprivrednicima nije nikada bilo lako“ – rekao je župan Bajs, „ Veseli me što je među vama sve više onih koji su optimistični.  Vjerujem da ćemo iskoristiti  fondove europske unije, te tako optimizam pretvoriti u nešto što se može opipljivo vidjeti kroz prihode naših poljoprivrednika.“
Bjelovarsko-bilogorskan županija organizirala je  dva edukativna stručna skupa. Prvi, na kojemu je predstavljen program ruralnog razvoja s pozitivnim primjerima Bjelovarsko-bilogorske županije, organiziran je u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Regionalnom razvojnom agencijom, dok je na drugo predstavljen program poticanja poljoprivredne proizvodnje i sufinanciranje pripreme dokumentacije za strukturne i nacionalne fondove u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.  

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a