• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2021.
Prosinac
21

PREDSJEDNIK VLADE ANDREJ PLENKOVIĆ U BJELOVARU: “BOLNICA IZGLEDA JAKO LIJEPO I MORAMO JU ŠTO PRIJE STAVITI U FUNKCIJU”

Bjelovarsko-bilogorska županija bila je domaćin sastanka Vlade RH sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina
Premijer u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Između ostalog, razgovaralo se i o temama značajnim za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a jedna od njih je financiranje i opremanje Opće bolnice Bjelovar.

„Kao što znate, Vlada je prihvatila amandman saborskog zastupnika Mire Totgergelija te osigurala prvo 2 milijuna pa onda i 17 milijuna za otplatu rata kredita za bolnicu. Vjerujem da ćemo naći dugoročno održivo rješenje da ta dva kredita, jedan od 90 i drugi od 107 milijuna kuna, kao i sredstva za opremanje bolnice uspijemo pronaći kako bi Bjelovar dobio vrlo kvalitetnu zdravstvenu ustanovu. Bolnica izgleda jako lijepo i moramo ju što prije staviti u funkciju“, rekao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković zahvalivši svim zdravstvenim djelatnicima u Bjelovaru i županiji koji već gotovo dvije godine vode borbu s COVID-om 19.

Jedno od važnijih pitanja je i ono vezano uz cestovnu infrastrukturu, a predsjednik Vlade Plenković naglasio je kako je politički prioritet Vlade riješiti dionicu od Farkaševca do Bjelovara s nastavkom prema Virovitici.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, na čiji poziv je sastanak održan u Bjelovaru, zahvalio je svim sudionicima na dolasku:
„Izuzetno kvalitetan sastanak gdje smo se dotaknuli mnogih tema koje muče naše stanovništvo. Ranije smo održali radni sastanak s predsjednikom Vlade i ministrima na temu financiranja i opremanja Opće bolnice Bjelovar, završetku brze ceste do Bjelovara i njenog nastavka do Virovitice, kao i mnogim razvojnim projektima koji nam se nude putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Generacijska prilika je pred nama“, zaključio je župan Marušić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Premijer u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji
Premijer u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji
Premijer u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji
Premijer u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a