• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Siječanj
14

PREDSTAVLJANJE BBŽ NA SAJMU TURIZMA REGIONTOUR 2016.  U BRNU U ČEŠKOJ

Izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije i županijske Turističke zajednice na čelu sa županom Damirom Bajsom boravi u službenom posjetu češkom gradu Brnu i tamošnjoj Južnomoravskoj regiji, gdje je u tijeku održavanje velikog turističkog sajma srednje Europe Regiontour 2016., sajma čiji je partner upravo naša Bjelovarsko-bilogorska županija.

Uoči otvorenja sajma Izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije primio je župan Jožnomoravske regije Michal Hašek, a na prijemu je bilo riječi o zajedničkoj suradnji dviju regija, posebice na polju turizma. Konkretni koraci napravljeni su i na Regiontouru 2016. na čijem je otvorenju župan Hašek jedino izrijekom spomenuo Bjelovarsko-bilogorsku županiju kao županiju partnera te grad Daruvar koji je i osobno posjetio. U svom govoru župan Hašek na otvorenju Regiontoura 2016., opisao je sve blagodati i adute koje nudi daruvarski turizam, te pozvao goste sajma da obiđu izložbeni prostor Županije i njene Turističke zajednice i na licu mjesta saznaju što sve nudi bjelovarsko-bilogorski kraj. Posebice tako veseli velik interes za turističke proizvode Bjelovarsko-bilogorske županije kojeg su na sajmu u Brnu pokazali ne samo posjetitelji već i turističke i putničke agencije.

U sklopu svog posjeta Brnu župan Bajs sa suradnicima održao je i niz sastanaka među kojima i sastanak s direktoricom Turističke zajednice Južnomoravskog kraja Zuzanom Vojtovom. Tom prilikom dogovoreni su konkretni potezi vezani uz suradnju dviju Turističkih zajednica, a koji bi trebali rezultirati osmišljavanjem turističkog proizvoda u vidu paket aranžmana, koji bi za početak uključivao dolazak na Božićnu bajku i boravak u Daruvarskim toplicama. Takav turistički proizvod zasigurno će pronaći svoje mjesto u češkim putničkim agencijama, posebice u smislu produženja turističke sezone.

Izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije primili su i predstavnici tamošnje Gospodarske komore na čelu s direktorom Petrom Kostikom. Sastanak je bio prilika da se dogovore okviri  jače i bolje gospodarske suradnje čiji je konkretni koraci očekuju u nadolazećem razdoblju.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a