• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Ožujak
4

PREDSTAVLJANJE PODUZETNIČKOG IMPULSA 2015. U BBŽ

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras sa suradnicima predstavio je ovogodišnji Poduzetnički impuls poduzetnicima i obrtnicima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ove godine obrtnici i poduzetnici na raspolaganju imaju poticaje u vrijednosti od 4,37 milijarde kuna, od čega je poduzetnicima za izravne bespovratne potpore osigurano 3,93 milijarde kuna. Višestruko je to povećanje potpora za domaće poduzetnike i obrtnike za razliku od godina do sada, a zahvaljujući novcu koji stoji na raspolaganju u europskim fondovima.

Nudi se trideset i tri različita programa, od nastupa na sajmu za što mogu dobiti minimalnih sedam tisuća kuna, pa sve do izgradnje hala za što se može ostvariti maksimalno petnaest milijuna kuna. Dakle moći će se izgraditi novi proizvodni pogon, tvornica ili proširiti svoje poslovanje. Inače, ovdje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji već imamo tri projekta koje smo na sličan način predstavili i podupirali prošle godine. Jedan od njih je i u Bjelovaru, a radi se o  Hittneru. Sada su sredstva puno veća.  Ja očekujem da će na prvi natječaj, koji ćemo raspisati do kraja ovog mjeseca, a koji se odnosi za proizvodnju i izgradnju novih tvornica, javiti stotinjak projekata iz cijele Hrvatske. Nadam se da će iz ove županije sigurno doći četiri do pet projekata koji će proširiti proizvodnju i zaposliti nove ljude. Dakle, trideset i tri programa 4,37 milijarde kuna i očekujem oko tisuću i tristo projekata ove godine,  istaknuo je ministar Maras.
Meni je drago da ministarstvo daje nove ponude prema obrtnicima i malim poduzetnicima kako bi mogli unaprijediti proizvodnju. Veliki interes koji danas vlada u županiji za predstavljanje ovog programa dokazuje i želju naših poduzetnika da investiraju. Naš zajednički posao ministarstva, županije i svih koji ovdje rade je da omoguće poduzetnicima pravi uvid u ono što im se nudi. Nikad više programa, nikad više mogućnosti, ali ono što će se na kraju zbrojiti su povučena sredstva, nova zaposlenja i povećanje proizvodnje, zaključio je župan Bajs.

Inače, Ministarstvo obrta i poduzetništva u 2013. i 2014. godini dodijelilo je korisnicima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije četiri milijuna kuna bespovratnih sredstava, dok su ukupna dodijeljena sredstva iznose osam milijuna kuna.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a