• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Listopad
5

PREDSTAVLJEN NATJEČAJ ZA GRAĐANSKE AKCIJE „NAŠ DOPRINOS ZAJEDNICI“

U suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah potencijalnim prijaviteljima predstavila je natječaj za građanske akcije „Naš doprinos zajednici“ kojim se financiraju manji projekti u lokalnim zajednicama.

Ovo je drugi ovogodišnji natječaj koji je otvoren od 15. rujna do 15. listopada 2015., a financirat će se petnaest akcija u maksimalnom iznosu od 13.000,00 kuna. Na natječaj za ostvarivanje financijske podrške za građanske akcije mogu se prijaviti udruge, osnovne i srednje škole, vrtići i javne ustanove registrirane u Republici Hrvatskoj na području djelovanja Zaklade Zamah. Bitno je da prijavljena građanska akcija potiče na aktivizam, poboljšava kvalitetu življenja ili općeg dobra u lokalnoj zajednici.

Dokaz da civilno društvo napreduje u svom radu na području Bjelovarske-bilogorske županiji, svjedoči podatak da je na prošlom natječaju apliciralo osam građanskih akcija, od čega ih je šest financirano.

Upravitelj Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah, Drago Vručinić izjavio je kako je „Naš doprinos zajednici“ najkvalitetniji program koji provodi Zamah, ali i jedini program koji daje slobodu prijaviteljima da reagiraju na probleme koji muče zajednicu. Osim toga, iskoristio je priliku kako bi najavio dva nova projekta koja pokreće Zamah, a obuhvatit će i područje Bjelovarsko-bilogorske županije. Prvi projekt odnosi se na osnivanje fonda za mlade pod nazivom Uzgon, dok se drugi projekt odnosi na razvoj filantropske kulture u Hrvatskoj. U oba projekta ciljana skupina bit će mladi i škole.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a