• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Listopad
5

PREDSTAVLJEN NOVI ŽUPANIJSKI VATROGASNI ZAPOVJEDNIK ŽELJKO MESEC

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs nazočio je predstavljanju novog županijskog vatrogasnog zapovjednika postrojbi Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Željka Meseca.

Riječ je o osobi s gotovo tridesetogodišnjim stažem u vatrogastvu koji se pored iskustva može pohvaliti i nizom stručnih usavršavanja, a sve s ciljem što boljeg i profesionalnijeg obavljanja svojih dužnosti.

Ja sam prije svega vatrogasac operativac posljednjih dvadeset i sedam i pol godina počevši od Općinskog centra za zaštitu od požara, preko Vatrogasne postrojbe PU BB, Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara i sada u Vatrogasnoj zajednici BBŽ. Moj osobni cilj je da stvorimo jednu homogenizaciju dobrovoljnog, operativnog i profesionalnog vatrogastva. To kažem iz iskustva koje sam prošao i intervencija na kojima sam bio. Ni profesionalno vatrogasno ne može bez dobrovoljnog ni dobrovoljno bez profesionalnog. Sutra imamo županijsko zapovjedništvo i krećemo od početka. Nećemo gledati za početak neke propuste i nedostatke nego ćemo krenut sukladno zakonskim odredbama i obavezama koje sam ja sukladno članku 36. Zakona o vatrogastvu obavezan izvršit kao županijski vatrogasni zapovjednik, istaknuo je Mesec.

Naša županijska Vatrogasna zajednica vodeća je u Hrvatskoj po mnogo stvari, a sada je dobila  novog županijskog vatrogasnog zapovjednika. Meni je zadovoljstvo da smo danas čuli od njega rezime njegova životopisa koji pokazuje da je on predani vatrogasac od najmlađih dana. U međuvremenu je kroz cijelo ovo vrijeme napredovao i mi smo dobili jednog vrsnog profesionalca koji je moram reći uvažen ne samo u županijskom, već i u hrvatskom vatrogastvu. To ja mogu sa sigurnošću tvrditi i da kao takav će sigurno dobro predstavljati jedno pojačanje, jedan dobar duh profesionalizma koji će provoditi u vatrogastvu u našoj županiji. Imam potpuno povjerenje s obzirom da se radi o operativnim stvarima i zaštiti ljudi i imovine i uvjeren sam da možemo očekivati nove dobre stvari kojima ćemo uskoro i svjedočiti. Boljeg čovjeka nismo mogli naći, zaključio je župan Bajs na predstavljanju novog vatrogasnog zapovjednika.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a