• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Prosinac
12

PREDSTAVLJEN PROJEKT “POBOLJŠANJE KAPACITETA LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE”

Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije u suradnji s HZZ Područnim uredom Bjelovar i Lokalnom razvojnom agencijom Poslovni park LORA d.o.o. predstavila je projekt „Poboljšanje kapaciteta lokalnog partnerstva za zapošljavanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“. Projekt je financiran iz fondova Europske Unije i vrijedan je 23.000 eura. Ovaj projekt je dio grant sheme „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanje- faza 1“.

Cilj ovog jednogodišnjeg projekta je doprinijeti zapošljavanju, obrazovanju i smanjenju socijalne nejednakosti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ovo će se nastojati postići edukacijom i treningom članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, razvojem tehničkog kapaciteta tajništva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, osnivanjem mrežnog centra za partnerstvo i vidljivošću projekta kroz informiranje javnosti o projektu, promotivnih i medijskih aktivnosti.
Očekuje se i da će ovaj projekt rezultirati povećanjem znanja i vještina  članova Lokalnog partnerstva, ali i njegovog boljeg funkcioniranja i jačanjem suradnje između javnog, privatnog i gospodarskog sektora u svrhu provedbe Akcijskog plana Strategije Razvoja ljudskih potencijala, ali i povećati svijest lokalnih sudionika i šire javnosti u ulozi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje. Krajnji korisnici projekta su članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji, nezaposlene osobe i lokalno gospodarstvo, lokalna i regionalna samouprava, obrazovni sustav, civilni sektor i lokalna zajednica.
Ovaj projekt je dio grant sheme „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanje- faza 1“ kojem je jedan od ciljeva jačanje kapaciteta Lokalnih partnerstva za zapošljavanje. Lokalno partnerstvo za zapošljavanje u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji osnovano je 2010. godine. Trenutno ima 25 članova i to iz redova realnog sektora, civilnog sektora i javne uprave.
„Hrvatska je članica Europske Unije, a Bjelovarsko- bilogorska županija do sada nije bila uspješna u povlačenju sredstava iz njenih fondova i to treba promijeniti - fondove treba iskoristiti da bi se pomoću fondova povećalo zapošljavanje ljudi u našoj županiji“- rekao je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a