• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Prosinac
18

PREDSTAVLJENA TURISTIČKA BROŠURA “SRCE ZELENE HRVATSKE”

„Srce zelene Hrvatske“ vodič je koji predstavlja turistička ponuda središnja Hrvatske, a obuhvaća ponudu Bjelovarsko- bilogorske županije, Sisačko- moslavačke, Zagrebačke i Koprivničko- križevačke županije. Ove četiri županije povezale su se u klaster kako bi povećale raznolikost svoje turističke ponude. Brošura je izrađena s ciljem da se ova područja promoviraju, da se ponuđačima turističkih usluga pomogne u prodaji, da se produži boravak turista i da se poveća turistička potrošnja.

Uz brošuru izrađena i web stranica www.croatia-continentaltourism.com.hr. U pripremi i izradi vodiča i web stranice sudjelovale je Turistička zajednica Bjelovarsko- bilogorske županije, tvrtka Uniline d.o.o.,  devet  turističkih zajednica i Park prirode Lonjsko Polje. Projekt je financijski potpomogla Hrvatska turistička zajednica.
Brošura „Srce zelene Hrvatske“ podijeljena je na četiri tematske cjeline- zemljopisna područja: Bilogora, Moslavina, Prigorje i Posavina.  Opisani su turistički potencijali svakog od ovih područja, navedeni popisi turističkih zajednica, putničkih agencija i predstavljeni ponuđači turističkih usluga. Za svako područje je napravljena i zemljopisna karta na kojoj su označene pozicije ponuđača turističkih usluga kao i znamenitosti i ostalih sadržaja zanimljivih turistima. Internetska  stranica www.croatia-continentaltourism.com.hr  na hrvatskom je i engleskom jeziku. Sadržajno je identična vodiču, no ima interaktivni karakter. Omogućava ponuđačima turističkih usluga oglašavanje i predstavljanje akcija i usluga, a  gostima  rezervaciju usluge.
Župan Damir Bajs, s iskustvom ministra turizma, rekao je da je ponuđačima turističkih usluga na kontinentalnom djelu Hrvatske teže privući turiste nego onima na Jadranu. Zato je jako bitno napraviti dobar sadržaj koji će ovi ponuđači ponuditi turistima. Također je napomenuo kako je turistička ponuda u našoj županiji puno veća nego što je bila pred nekoliko godina i da treba nastaviti u tom smjeru.
Suradnik na ovom projektu, tvrtka Uniline d.o.o. je turistička kompanija u kojoj je zaposleno 200-tinjak osoba. Sjedište tvrtke je u Puli, a poslovnice ima diljem naše obale kao i u susjednim državama: Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a