• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Srpanj
9

Predstavljeni novi programi Ekonomskog fakulteta Rijeka u Nastavnom centru Bjelovar

U referadi Ekonomskog fakulteta Rijeka u Nastavnom centru Bjelovar održana je konferencija gdje su predstavljeni novi programi koje Ekonomski fakultet u Rijeci održava u nastavnom centru Bjelovar, a to su Moduli, Razlikovni program i Diplomski ONLINE studij Poduzetništva.

Otvorenjem Nastavnog centra u Bjelovaru 1999. godine, mladi više nisu morali odlaziti na fakultet u centra kao što je Zagreb, te plaćati visoke troškove studiranja i smještaja. Tada im je otvorena mogućnost studiranja u vlastitom gradu.  Od prošle akademske godine uvedeni su novi programi cjeloživotnog učenja – Moduli i Razlikovni program, gdje je upisano više od sto polaznika. Također, Ekonomski fakultet u Rijeci je prva sveučilišna sastavnica u Hrvatskoj koja ima akreditirani sustav učenja na daljinu. U akademskoj godini 2015/2016 upisat će prvu generaciju studenata na diplomski online studij poduzetništva.
Zahvaljujem se dekanu na svemu što je radio osobno, ali i sa svojim suradnicima, i uvijek su dobro došli u grad Bjelovar. Brojka od 2400 studenata, osim razvijanja obrazovne demografske slike stanovišta, znači jednako toliko sretnih obitelji, kojima je velika materijalna pomoć što njihova djeca mogu studirati ovdje. Rekao je gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec.
Kada se prije 20 godina kretalo u projekt otvaranja fakulteta, cilj je bio da Bjelovar postane studentski grad. Pod tim se podrazumijeva da ima puno mladih koji imaju stručnjake kako bi nadogradili svoje znanje. Najveći dio upisanih studenata je i diplomirao, stoga je pred nama nastavak projekta. Izjavio je župan Damir Bajs.
Uz podršku i pomoć gradonačelnika i župana,  Bjelovar je postao sveučilišni grad. Oni danas pružaju veliku potporu, i moram naglasiti, da nigdje dosada nismo naišli na takvu potporu kao ovdje. Ekonomski fakultet uvodi čitav niz novina u Hrvatskoj, potiče cjeloživotno učenje, pa smo taj program pokrenuli i ovdje kroz module. Drugi program je Razlikovni, a kroz njega želimo omogućiti svima koji su završili bilo koji preddiplomski studiji da nastave na diplomskom studiju ekonomije. Također, moram naglasiti da smo mi prvi fakultet u Hrvatskoj koji ima diplomski online studij. Što znači da naši studenti od kuće mogu učiti i polagati ispite. Zaključio je dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Heri Bezić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a