• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Srpanj
21

PREDSTAVLJENO POSLOVANJE TVRTKE PEVEC

Župan Damir Bajs i gradonačelnik Antun Korušec, zajedno sa predsjednikom Uprave Pevec d.d. Darkom Šketom predstavili su poslovanje tvrtke Pevec te njene planove za naredno razdoblje.

Nakon krize i teškog razdoblja, Pevec je izašao kao uspješna restrukturirana tvrtka. Najveća tvrtka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ali i najveći hrvatski lanac zapošljava velik broj ljudi, te nakon oporavka, spremni su investirati u županiju. Naime, ove godine je u planu stari centar Pevec premjestiti na novu lokaciju.
Kao županu, a i stanovniku ovog kraja, jako mi je drago što sjedište Peveca ostaje u Bjelovaru. Prvenstveno, hrvatske tvrtke su vlasnici, što znači da se u većoj mjeri nego igdje drugdje mogu pronaći naši domaći proizvodi. Županija i grad uvijek će biti na usluzi Pevecu. Rekao je župan Damir Bajs.

Pevec je jedinstveni slučaj u Hrvatskoj, jer je uspješno prošao stečaj. Temelj na kojem se zasniva povjerenje kupaca su domaći proizvodi koji se mogu naći na policama trgovina. Upravo je to što privlači Bjelovarčane i Bjelovarčanke. Naglasio je gradonačelnik Korušec, te dodao da je zahvalan grupaciji Pevec što je svoje sjedište ostavila u Bjelovaru i što su se uspjeli izboriti za svoje mjesto u borbi protiv multinacionalnih kompanija. Grad Bjelovar svoje prostorne planove prilagodio je kako bi se omogućilo širenje i dodatna gradnja, bez kompliciranih procedura i čekanja.

Rezultati za 2014. godinu su objavljeni, čime je vidljivo da je ostvaren prihod u iznosu od 868 milijuna kuna, što je 21% više u odnosu na prethodnu godinu, ali nastavak dvocifrenog rasta u zadnjih pet godina. Osim toga, Pevec trenutno broji 1300 zaposlenih, te 19 novih centara što je najveći broj centara otkada posluje. Činjenica koja je obilježila 2014., te polovinu 2015.godine je suradnja s Agrokorom.
U Bjelovaru će se ove godine postojeći centar preseliti u Getro, i to u sklopu suradnje s Agrokorom. Centar će biti manji nego sadašnji, ali će poprimiti nov i moderan izgled. Potrebno je naglasiti da je poslovanje stabilizirano, uredno se podmiruju obveze prema radnicima, ali i dobavljačima što ne bi bilo moguće bez gradova i županija. Ali posebna zahvala ide gradonačelniku Korušecu i županu Bajsu jer su nam pružali vrlo kvalitetnu podršku. Zaključio je Darko Šket, predsjednik Uprave Pevec-a.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a