• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Veljača
1

Predstavnici crkvi i vjerskih zajednica s čelnicima Županije

Tradicionalni godišnji susret čelnika Bjelovarsko-bilogorske županije ponovno je, na jednome mjestu, okupio većinu predstavnika crkvi i vjerskih zajednica s područja Županije.

Bila je to još jedna prigoda da se razgovara o suradnji u izgradnji i razvoju duhovnog života stanovnika Bjelovarsko-bilogorskE županije.  Već niz godina, Županija iz svoga proračuna izdvaja za obnovu  sakralnih spomenika, što će prema riječima župana Miroslava Čačije, činiti i dalje. U svom obraćanju, župan Čačija naglasio je zajedničku ulogu u društvu i kad je riječ o duhovnom životu, a to je zalaganje za zbližavanje ljudi i njihovo blagostanje. Riječi je bilo i o osnivanju Bjelovarsko-križevačke biskupije  Katoličke Crkve i svečanosti imenovanja Vjekoslava Huzjaka za biskupa koje će biti 20. ožujka u Bjelovaru.

Inače, u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji ima  37 katoličkih župa, 3 dekanata koji pripadaju dvjema biskupijama, Zagrebačkoj i Požeško-slavonskoj, te pravoslavne, adventističke, evanđeoske, baptističke i pentakosne crkve.

Uz župana Čačiju, domaćini predstavnicima vjerskih zajednica bili su zamjenici župana Krešo Jelavić, Alen Baščevan, Saša Lukić, predstojnik Ureda župana Dalibor Jurina i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki Klepac.

 

BBŽ

 

BBŽ

 

PRIJAM_PREDSTAVNIKA_VJERSKIH_ZAJEDNICA

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a