• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Srpanj
10

PRIJEM DELEGACIJE JUŽNOMORAVSKE ŽUPANIJE

Povodom obilježavanja 90. Obljetnice žetvenih svečanosti 10. i 11. srpnja u Daruvaru, župan Damir Bajs primio je delegaciju Južnomoravske županije na čelu sa županom Michaelom Hašekom te zamjenikom češkog veleposlanika u Hrvatskoj, Miroslavom Kolatekom i suradnicima.

Iskazao bih zadovoljstvo što smo mogli razmijeniti mišljenje o poziciji Čeha u našoj županiji, jer upravo najveći broj Čeha živi u našem kraju. Razmijenili smo mišljenja o suradnji, te vidimo mnogo prilika. Osim suradnje u turizmu, postoji mogućnost suradnje naših sajmova u Gudovcu i Brnu. Naime, Brno ima sajam sličnog sadržaja kao i Gudovački, što će omogućiti suradnju i u gospodarskom smislu. Također, drago mi je da Južnomoravska županija ima značajan broj Hrvata s kojima dobro surađuju. Izjavio je župan Bajs, te izrazio nadu da će surađivati u budućnosti.
Osim što će posjetiti Žetvene svečanosti, župan Hašek je iskoristio priliku da se upozna sa životom Čeha u Republici Hrvatskoj. Zahvalio se županiji što podupire djelovanje češke nacionalne manjine kako bi očuvali svoj jezik, kulturu i školstvo.
Danas smo pričali o konkretnim projektima suradnje u školstvu, poljoprivredi i turizmu. Željeli bismo da se naše turističke zajednice povežu, kako bi Česi osim mora, vidjeli i Bjelovarsko-bilogorsku županiju koja ima mnogo toga za ponuditi. Zaključio je Južnomoravski župan Michael Hašek.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a