• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
28

PRIJEM POLAZNIKA RATNE ŠKOLE „BAN JOSIP JELAČIĆ“ KOD ŽUPANA BAJSA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima primio je 19. naraštaj polaznika Ratne škole „Ban Josip Jelačić“, pod vodstvom brigadira Krešimira Trstenjaka i brigadira Željka Akrapa.

Riječ je o polaznicima Ratne škole „Ban Josip Jelačić, koja djeluje u sklopu Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ i najviša je vojna škola u kojoj se školuju i osposobljavaju visoki časnici i državni dužnosnici iz Republike Hrvatske, ali i inozemstva. Polaznici ove škole u okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2016./17. godini provode studijsko putovanje po sjeverozapadnoj Hrvatskoj u sklopu koga su posjetiti i našu županiju. U 19. naraštaju Ratne škole ukupno je 15 polaznika, a osim visokih časnika iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Oružanih snaga Republike Hrvatske, sudjeluju i visoki časnici iz Republike Makedonije i Republike Bosne i Hercegovine, te djelatnici iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Kao načelnik Ratne škole zahvaljujem se na vremenu koje ste odvojili za nas. U međuvremenu smo proširili s djelatnicima drugih tijela državne uprave koji dolaze na školovanje u Ratnu školu. Svrha školovanja ove najviše razine vojne izobrazbe je da dobijemo dužnosnike, koji će biti spremni odgovoriti na sve suvremene izazove da preuzmu odgovarajuće dužnosti na najvišoj razini iz područja nacionalne sigurnosti i obrane. Današnji posjet Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je dio nastavnih planova i programa, koji su propisani u Ratnoj školi da polaznici mogu upoznati različitosti Republike Hrvatske, izazove s kojima se danas susrećete, a isto tako i s vizijom, rekao je načelnik Ratne škole i voditelj studijskog putovanja brigadir Krešimir Trstenjak.

Župan je upoznao polaznike Ratne škole sa sve boljim gospodarskim i turističkim rezultatima u našoj županiji i istaknuo kako je ova županija među vodećim županijama u Hrvatskoj u proizvodnji mlijeka, sira i meda, te u stočarstvu.
Drago mi je da ste vi, polaznici Ratne škole "Ban Josip Jelačić" u našem gradu u našoj županiji. Kad govorimo o događanjima u Domovinskom ratu, imamo iznimno puno postrojbi Hrvatske vojske, daleko više nego što je prosjek ukupnosti drugih županija. Imamo natprosječno veliki broj ljudi, koji su sudjelovali u Domovinskom ratu. Razlog za to pripisao bih činjenici da je Domovinski rat ovdje bio prisutan kroz okupaciju jedne trećine područja županije. Stjecajem okolnosti ovo je bio prvi kraj Hrvatske, koji je oslobođen u operacijama kao što je "Otkos 10", naglasio je župan Damir Bajs.

U ime polaznika 19. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" nama je bila osobita čast što ste nas ugostili i primili ovdje, čast nam je što ste ugostili u ovom prekrasnom kraju. Susretali smo ljude iz Bjelovara po cijeloj Republici Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata od Dubrovnika do Vukovara. Zahvaljujem se u ime svih nas, u ime osoblja Ratne škole i želim vam puno uspjeha u radu, zaključio je polaznik Ratne škole pukovnik Tomislav Kovačić te tom prilikom županu uručio knjigu „Razvoj streljačkog naoružanja“.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a