• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Ožujak
24

PRIJEM ZA BJELOVARSKE SLAVUJE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima primio je članove Bjelovarskih slavuja na čelu s njihovim voditeljem Ivanom Ćurićem.

Bila je to prilika za najavu Tradicionalnog koncerta Bjelovarskih slavuja, koji će se održati pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije, 1.4. u Domu Kulture u Bjelovaru. Bjelovarskim slavujima na koncertu pridružit će se i dječji zbor Dječjeg vrtića Bjelovar,  Zbor umirovljenika i Plesna grupa „Treća dob“ iz Ivanić Grada. Nakon što su prošle godine održali svoj prvi samostalni koncert u Domu kulture i oduševili publiku, ove godine nastavljaju tradiciju uz dobro poznate evergreene, ljubavne i pop pjesme.

„Zahvaljujemo se na potpori i što ste naš pokrovitelj. Bjelovarski slavuji su društvena pojavnost u županiji i gradu jer za ovakvo kratko vrijeme, jer imali smo niz nastupa i ljudi nas poznaju i poistovjećuju s gradom i županijom. Mi smo pokušali na jedan način, aktivizmom, da pokažemo društvu da umirovljenici nisu odbačeni i da se na ovaj način mogu aktivirati u određenim društvenim poljima, točnije u ovom slučaju u kulturi. Možemo pohvaliti Županiju i Grad što su nam pomagali u našim aktivnostima. Što se tiče koncerta, repertoar nam je za svakoga, pjevat ćemo evergreene, pjesme pedesetih i šezdesetih godina, zagorske, dalmatinske i podravske pjesme, a pridružit će nam se i dječji zbor, čime smo spojili mlade i starije“, rekao je Ivan Ćurić.

„Veseli me što danas možemo upoznati javnost s Bjelovarskim slavujima koji omogućuju da se u zbor Matice umirovljenika priključe svi koji žele i da imaju aktivnost koja je hvalevrijedna. Iza sebe su imali su niz nastupa, a posebno im zahvaljujem na nastupu Dana Županije. Pred nama je Tradicionalni koncert, na koje pozivamo sve ljude da dođu u što većem broju, Županija zajedno s gradom bit će pokrovitelj“, istaknuo je župan Bajs.

Inače, zbor Matice umirovljenika Bjelovar, Bjelovarski slavuji, okupio se pred gotovo dvije godine i broji 35. Iza sebe imaju četrdesetak nastupa, a Tradicionalni koncert bit će njihov treći samostalni nastup.


„Zahvalio bih se županu i njegovom timu koji nas je podržao na ovom projektu za koji mi živimo. Bjelovarski slavuji su nastali u 2015. godini i potekli su na jednom izletu, gdje se nas par dogovaralo što bi se moglo napraviti i tako smo došli na ideju da pokrenemo zbor. Ima nas ukupno 35, a imamo i orkestar. Svi smo mi volonteri i amateri, osim našeg voditelja koji je već u tim vodama četrdesetak godina.“, rekao je Nedjeljko Kuštović.

„Ja sam članica od prvog dana i to je lijepo druženje. Zahvaljujemo našem dragom županu i svima koji su nam pomogli. U Bjelovaru dosada nije bio ovakav zbor, mi smo prvi, a svi okolni gradovi već imaju svoje zborove. Nama to jako puno znači jer smo pretežno samci, a ne možete uvijek sjediti pred televizorom, treba nam druženja. Tamo kada smo skupa odmah živnemo jer se družimo i psihički nam to puno znači. Zato bih molila i druge umirovljenike koji imaju volje za pjevanjem neka dođu i neka nam se pridruže.“, zaključila je Marija Pavleković, članica Bjelovarskih slavuja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a