• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Listopad
24

PRIJEM ZA ČELNIKE KONJIČKOG SAVEZA BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio je čelnike Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s njihovim predsjednikom Jozom Trogrlićem.

Prijem je upriličen nakon netom održanog  Balkanskog prvenstva u daljinskom jahanju kojemu je domaćin i suorganizator bila naša Bjelovarsko-bilogorska županija i njen Konjički savez. Kako se čulo na prijemu to važno prvenstvo u daljinskom jahanju ne bi bilo moguće održati bez potpore Bjelovarsko-bilogorske županije, na čemu je predsjednik Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Jozo Trogrlić, još jednom zahvalio županu Bajsu.
Posjetimo,  na Balkanskom prvenstvu u daljinskom jahanju natjecalo se niz natjecatelja, a ukupni pobjednici natjecanja bila je ekipa iz Bugarske, druga je bila naša reprezentacija, dok su treće ekipno mjesto osvoji Grci. Naš Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije promaknuo se u vodeći sportski Saveze u daljinskom sportu, ne samo u Hrvatskoj, već i šire i samim time dobio priliku biti domaćinom Balkanskom prvenstvu u daljinskom jahanju. Riječ je o prvenstvu koje se održalo 8. listopada 2016., na prostorima Sportsko-rekreacijskog centra Kukavica, a okupilo je pedesetak natjecatelja iz desetak zemalja. Županija je ustupila Hrvatskom konjičkom savezu prostor svog Sportsko-rekreacijskog centra u Kukavici koji ima idealne uvjete za prihvat konja te samim time i idealne uvjete za održavanje jednog tako velikog natjecanja. Inače, ove godine obilježava se i deset godina daljinskog sporta u Hrvatskoj, a Balkansko prvenstvo u daljinskom jahanju najbolji je način da se proslavi deset rođendan te sportske discipline.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a