• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Ožujak
30

PRIJEM ZA DELEGACIJU JUŽNOMORAVSKE REGIJE

Bjelovarsko-bilogorski župan primio je delegaciju Južnomoravske regije Republike Češke, Petr Hýbler – člana Vijeća Južnomoravske regije za regionalni razvoj, ruralno područje i poljoprivredu, koji je ujedno i član Odbora za međuregionalne odnose, Petr Kunc- člana Skupštine Južnomoravske regije, te Terezu Dvorakovu iz kabineta župana Južnomoravske regije.

Bila je to prilika za razgovor o nastavku dobre suradnje i partnerstva Bjelovarsko-bilogorske županije i Južnomoravske regije. Tako je dogovorena suradnja na poljoprivrednim i gospodarskim sajmovima u Brnu u Republici Češkoj. Osim suradnje na sajmovima, Južnomoravska regija i Bjelovarsko-bilogorska županija surađivat će i u zajedničkom povlačenju sredstava Europske unije.

„Naša suradnja na raznim razinama postoji već dugo i mi to želimo podići na još veću razinu. Grad Brno je sajamski grad, a svi najveći sajmovi događaju se upravo tamo. Mi vas pozivamo da se i vi predstavite na našim sajmovima i da tako nastavimo našu suradnju sajmovanja. Mi se ove godine predstavljamo na vašem proljetnom sajmu, a vas očekujemo u Brnu.“, rekao je Petr Hýbler.

„Osim suradnje na sajmovima, nadamo se da ćemo ostvariti i suradnju u povlačenju sredstava Europske unije, jer imamo jednaka početna iskustva. Mi imamo neke greške na koje vam možemo ukazati i zajedno možemo više. Udruživanje snaga bi bilo odlično za naše krajeve. Naša regija je isto poljoprivredna, kao i vaša, pa se nadamo da možemo surađivati i na tom polju“, izjavio je Petr Kunc.

Također, na prijedlog župana Bajsa, dogovorena je i suradnja na europrojektu obnove odmarališta u mjestu Tkon na otoku Pašmanu.

„Naša županija ima više manjina nego što je naznačeno u Ustavu Republike Hrvatske, a posebno je aktivna češka nacionalna manjina. Postoji niz inicijativa naše manjinske zajednice, imamo dobru suradnju i Česi su dio ukupnosti našeg društva. Bit će mi drago ako budemo surađivali na svim poljima, jer ćemo napraviti puno više za našu županiju i vašu regiju.“, zaključio je župan Bajs.

Inače, delegacija Južnomoravske regije u službenom je posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u sklopu kojeg će boraviti i na 20. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu, gdje će svim posjetiteljima predstaviti svoju regiju.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a