• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Travanj
13

PRIJEM ZA INDIJSKOG VELEPOSLANIKA NJ.E. SANDEEPA KUMARA

U sklopu posjete Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, veleposlanika Indije Nj.e. Sandeep Kumar u pratnji savjetnika za gospodarska pitanja Maria Stančina, primili su i zamjenik župana za srpsku nacionalnu manjinu Saša Lukić te zamjenik predsjednika Županijske skupštine Zlatko Barila.

Bila je to prilika za predstavljanje Bjelovarsko-bilogorske županije veleposlaniku Sandeepu Kumaru, ali i za razgovor o budućoj suradnji.

„Nažalost nemamo velika iskustva s vašom zemljom i nadamo se da će ovakvi posjeti popraviti tu suradnju, jer Indija je jedna od najbrže rastućih gospodarstava svijeta. Naša županija može sigurno pronaći svoje mjesto na vašem tržištu. Stoga, mi kao županija stojimo na raspolaganju za sve što vam treba i veselimo se budućoj suradnji.“, rekao je Lukić.

„Pozivamo vas na sajmove koji se odvijaju ovdje, a naš najpoznatiji je Bjelovarski sajam. Znamo da nemamo puno velikih tvrtki koje bi mogle zadovoljiti potrebe Indije, ali ovakvim upoznavanjem preporučit će nam što je zanimljivo i da u tom smislu nešto poduzmemo.“, izjavio je Barila.

Veleposlanik Sandeep Kumar izrazio je zadovoljstvo što je posjetio Bjelovarsko-bilogorsku županiju jer smatra da Zagreb nije Hrvatska, te da treba razvijati odnose i s drugim gradovima, odnosno županijama. Također, naglasio je kako je najveća prepreka u suradnji Indije i Hrvatske, osim velike udaljenosti, razlika u broju stanovnika, gdje Indija broji 1,3 milijarde, a Hrvatska tek 4 milijuna stanovnika.

„Glavni fokus je posao i pronaći zajedničke točke u edukaciji, kulturi i sl. I mi ćemo s vama podijeliti ključne sajmove koji se događaju u Indiji i drago mi je da i vi imate sajmove ovdje, pa da možemo surađivati. Razumijemo izazove i prepreke koje su između nas, ali vjerujem da postoji mnogo prilika. Hrvatsko tržište je jako malo tržište za naše indijsko tržište, ali ovom suradnjom možemo napraviti temelj za daljnji razvoj. Nadam se da će indijske kompanije ulagati i ovdje u vašu županiju, jer ona kao i Hrvatska raste. Vidjet ćemo kakve su prilike u mliječnoj, drvnoj i IT industriji pa da i na tom polju surađujemo.“

Također, Kumar je naglasio kako je moguća i suradnja na području obrazovanja, ali da Indija ulaže u našu županiju, poput vjetroelektrane u okolici Šibenika ili ulaganja u farmaceutsku proizvodnju u Ludbregu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a