• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Lipanj
5

PRIJEM ZA KETTLEBELL KLUB ČAZMA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima primio je članove Kettlebell kluba Čazma na čelu s predsjednikom kluba Borisom Baborskim.

Naime, član Kettlebell kluba Čazma Davor Jurinjak ostvario je izniman rezultat osvojivši prvo mjesto na Europskom prvenstvu u dizanju girja održanom u mađarskom gradu Kecskemetu sredinom prošlog mjeseca. I ostali članovi kluba postigli su zapažene rezultate na navedenom natjecanju, Tomislav Dianić zauzeo je 5.mjesto, dok je Anita Hinović natjecanje završila na 12.poziciji.

Čazmanski Kettlebell klub osnovan je u lipnju 2014.godine. Od tada pa do danas ima pedesetak članova od kojih je tridesetak konstantnih i aktivnih na natjecanjima.  Klub je sudjelovao na velikom broju natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu, na kojima je osvojio brojne medalje i ekipne nagrade.  Također, sve je veći broj sudionika  na natjecanju koje klub organizira u Čazmi. Tako su se ove godine za nagrade borili i natjecatelji iz SAD-a.

Vrata kluba otvorena su svima, što se vidi po stalnom upisu novih članova. Osim natjecanja i bavljenja ovim sportom, klub sudjeluje na društvenim projektima, te aktivno djeluje na promociji i razvoju društva i zajednice.

„ Razlog ovog prijema je vrlo lijep, vaš nastup na Europskom prvenstvu i vaši uspjesi na tom prvenstvu. Imate i veliki broj članova, pedesetak, tridesetak aktivnih i k tome još sportske uspjehe.  S obzirom da se radi o Europskom prvenstvu,a imamo i europskog amaterskog prvaka, onda je to sigurno trenutak za upoznavanje , kako nas, tako i javnosti s time što radite i kakvi su vam planovi. Drago mi je da klubovi u našim gradovima imaju volju i htijenje da se bave sportom i da svoje sugrađane u to involviraju“, rekao je župan Damir Bajs.

„ Prije svega se zahvaljujem gospodinu županu što nas je primio, vašim suradnicima. Postojimo 4 godine, od lipnja 2014. Sve je počivalo na rekreativnim temeljima. Četiri godine kasnije europski prvak je tu, europsko 5.mjesto, europsko 12.mjesto. Imali smo ekipno na Prvenstvu Hrvatske 2.mjesto, na kupu Hrvatske 2.mjesto. Da usporedim s Formulom 1, Grand Prix, u kupu, tu smo imali 16.mjesto u svijetu, što se tiče klubova. Imamo tridesetak aktivnih članova koji se bave ovim sportom i ne planiramo tu stati nego nastavljamo dalje, nastavljamo sa širenjem članova i stručnog kadra, školujemo trenere. Za sada je napredak prilično brz“, istaknuo je predsjednik i trener u Kettlebell klubu Čazma Boris Baborski.

„ Treniralo se dosta, teško i redovito, čak možda i više no što sam mogao. Što se konkurencije tiče, zapravo se sve do sat vremena prije natjecanja ne zna tko su vam protivnici. Tako da je teško pripremu i taktiku odrediti, dođete i odradite najbolje što znate. Nema puno kalkulacija. U mojoj konkurenciji su bila dva Nijemca, jedan Finac i jedan Irac.  Moja disciplina se sastoji od dvije vježbe koje se rade u razmaku od sat i pol vremena i već nakon prve vježbe sam imao dosta veliku prednost i samo mi je bilo važno da u drugoj vježbi ne podbacim, nego da odradim neke svoje brojke koje radim na treningu i bio sam siguran da će to biti dovoljno za zlato. Tako je na kraju i bilo“, rekao je amaterski europski prvak Davor Jurinjak.

„Nekih 4, 5 mjeseci prije Europskog prvenstva moj nastup je bio upitan zbog ozljede tetive. Tek u 3.mjesecu sam prvi put dizao svoju kategoriju.  To je bilo nakon 10 mjeseci pauze od dizanja tih težina. I tada sam jednostavno odlučio da se želim pripremiti vrhunski za Europsko prvenstvo. Dao sam sve od sebe da odradim najbolji mogući rezultat. Moja konkurencija je također bila žestoka, ali uspio sam odraditi za sebe jedan od najboljih rezultata ikada“, naglasio je Tomislav Dianić, petoplasirani na Europskom prvenstvu.

„ U sportu sam oduvijek. Odbojku sam igrala preko 10 godina. I onda sam imala jednu veliku pauzu i odlučila sam da je vrijeme da s nečim ponovno krenem. Tako sam počela s ovim sportom. Sve druge opcije sam isprobala, ništa mi se nije svidjelo.  U ovom klubu jednostavno vlada takvo zajedništvo da jednom kada uđeš, više se ne znaš maknuti. Iz tog razloga sam i počela ići na natjecanja. Da nisam otišla na ovo Europsko prvenstvo, mislim da  bih propustila jedno ogromno iskustvo“, rekla je Anita Hinović, članica kluba koja je osvojila 12.mjesto na Europskom prvenstvu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a