• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Ožujak
23

PRIJEM ZA KLUB AMERIČKOG NOGOMETA BJELOVAR GREENHORNS

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima primio je igrače i vodstvo Kluba američkog nogometa Greenhorns Bjelovar na čelu s predsjednikom Dinom Dozanom.

Inače, klub Bjelovar Greenhorns osnovan je još 2008. godine, a otada niže velike uspjehe. U svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni 2009. godine osvaja naslov prvaka Hrvatske u flag verziji američkog nogometa, dok 2013. i 2015. godine, Greenhornsi sezonu završavaju kao najbolja momčad lige. Osim uspjeha same momčadi, igrači Dino Dozan 2009. godine i Luka Grof 2012. godine, proglašeni su najboljim igračima lige, čime ih je Hrvatski savez američkog nogometa proglasio za izbornike hrvatske reprezentacije u flag verziji sporta. U dosadašnjih osam prvenstvenih sezona, klub je još dva puta završio kao druga momčad i dva puta bio je treći.

Također, klub je vrlo aktivan i kada je humanitarno djelovanje u pitanja i dosada je sudjelovao u brojnim humanitarnim akcijama, poput turnira „Darujmo radost igrajući se“ gdje su uspješno skupili donacije za dječaka koji boluje od cerebralne paralize.

„Drago mi je da možemo promovirati što naša županija ima ovakav klub koji je aktivan i ima izvrsne rezultate. Veseli me što klub razmišlja da se napravi mlađa ekipa koja bi se mogli priključiti u ovaj sport, koji ipak nije tipičan u našim krajevima. Što se tiče mene kao župana mi ćemo poduprijeti klub, a osim toga jedni su od rijetkih koji imaju i mušku i žensku ekipu.“, rekao je župan Bajs.

„Zahvalio bih se županu na prijemu. U ovih osam godina imamo jako dobru suradnju sa županom i sportskom zajednicom i uvijek su nam pomogli kad god je trebalo. Mi se natječemo pod Hrvatskim savezom američkog nogometa i natječemo se u 2 lige – flag i tackle football lige. Razlika je u tome što je flag football verzija prilagođena novim klubovima koje još nemaju opremu i koje tek kreću, dok je tackle verzija profesionalna, s punom opremom. Trenutno nas je oko 26 i težimo tome da povećamo članstvo. Lige će krenuti početkom travnja i to flag football verzija, a učlaniti se mogu svi preko naših stranica.“, pojasnio je predsjednik kluba Dino Dozan.

Napomenimo kako je prošle godine osnovana i ženska ekipa koja je već nakon par mjeseci postojanja ostvarila značajan uspjeh, osvojivši treće mjesto na Greenhorns Bowlu, međunarodnom turniru u Bjelovaru.

„Humanitarni turnir „Darujmo radost igrajući se“ bio je pokretač što se tiče ženske ekipe, jer tada smo se prvi puta susrele s loptom i sportom. Nama se to jako svidjelo i u dogovoru s dečkima dogovorili smo se da ćemo se i mi okušati u igri. Preko ljeta nas je bilo par, a u rujnu smo odlučili podići žensku ekipu na višu razinu. Podijelile smo letke po srednjim školama i pridružilo nam se 7 srednjoškolki i tada nas je bilo 11 članica koje su sudjelovale na turniru Greenhorns bowl koji je održan u Bjelovaru. Nakon samo dva mjeseca uspjele smo pobijediti Split i volimo reći da smo najbolja ekipa u Hrvatskoj.  Ekipa iz Trsta i Slovenije su bilo mnoge bolje, ali ipak imaju i veće iskustvo. Trenutno ima 10 djevojaka u ekipi, a cilj nam je priključiti još više ženskih osoba. Ovo je jako zanimljiv sport, naša ženska verzija je beskontaktna i nema ozljeda, stoga pozivam sve djevojke da se priključe. Treninge imamo ponedjeljkom i četvrtkom od 20 sati na gradskom stadionu, stoga slobodno dođite i javite se. Odlična ekipa i zabava, dođite tko god da je zainteresiran jer vjerujem da će vam se svidjeti. Također, zahvaljujem se županu na suradnji i pomoći.“, izjavila je Tatjana Uzelac, kapetanica ženske ekipe Greenhorns.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a