• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Studeni
17

PRIJEM ZA NAJUSPJEŠNIJE UČENIKE U TESTU ZNANJA „ZNAJUĆI PROŠLOST U SIGURNIJU BUDUĆNOST“

Župan Damir Bajs sa suradnicima primio je učenike koji su postigli najbolji rezultat u testu znanja „Znajući prošlost u sigurniju budućnost“.

Najbolji razredi ove godine sa 100% riješenim testom znanja „Znajući prošlost u sigurniju budućnost“  su 2b razred bjelovarske Komercijalne i trgovačke škole i 2pt razred Tehničke škole Daruvar. Oni kao i ostali najbolji razredi drugih županijskih gradova, kao nagradu za sjajan rezultat osvojili su studijsko putovanje u Vukovar 18. studenog. Uz učenike 2b razreda Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar i 2pt razreda Tehničke škole Daruvar na prijemu kod župana Bajsa bili su i predstavnici UHDDR-a koji već jedanaestu godinu provode ovo vrijedno natjecanje, koje od prvog dana ima potporu i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Cilj projekta je da vi kao mlada generacija kroz test znanja i posjet gradu heroju Vukovaru dobijete osjećaj o Domovinskom ratu o njegovom značenju za Republiku Hrvatsku a samim time i našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Kada govorimo o Domovinskom ratu za mene je to osobno jedno od presudnih vremena za Hrvatsku. I naš dio Hrvatske bio je okupiran u Domovinskom ratu, a linija bojišnice bila je udaljena svega petnaestak kilometara od mjesta gdje vi sada sjedite. Stoga moram reći da su ljudi iz našeg kraja dali nadprosječan doprinos u Domovinskom ratu, rekao je župan Bajs okupljenim učenicima, inače i sam branitelj i pripadnik 105. Bjelovarske brigade.

Inače, projektom „Znajući prošlost u sigurniju budućnost“ do sada je bilo obuhvaćeno preko dvadeset i četiri tisuće učenika, a herojski grad Vukovar posjetilo je preko njih četiri tisuće.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a