• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Veljača
1

PRIJEM ZA SPORTSKU AKADEMIJU MALI OLIMPIJAC

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio je predstavnike sportske akademije Mali Olimpijac, Ivana Nikolića i Zorana Pajića.

Bila je to prilika za predstavljanje svih projekata i aktivnosti koje Mali olimpijac provodi, ali i planova za budućnost. Mali olimpijac 2011. godine krenuo je kao gradska organizacija, a danas slobodno možemo reći da je prerastao u pravu olimpijsku. Riječ je sportskoj akademiji namijenjenoj djeci, gdje se uz višegodišnji program želi djeci omogućiti pravilan sveukupni motorički razvoj i kroz igru ih naučiti osnovne tehnike više od petnaest sportova. Na taj će način kasnije svako dijete moći uz našu pomoć izabrati sport koji mu najbolje odgovara.

Također Mali olimpijac svake godine organiziraju izlete te završne i humanitarne priredbe, a posebno se ponose projektom Mali avanturist, koji je svojevrsna nadogradnja Malom olimpijcu. Projekt je to koji omogućava djeci da u prirodnom okruženju, razvijaju motorička znanja i vještine te usvajaju kvalitetne navike u provođenju slobodnog vremena.

Ove godine, Mali olimpijac krenuo je s još jednim hvalevrijednim projektom - zimski kamp u Kukavici. Veliki odaziv djece, koja su tri dana zimskih praznika odlučili iskoristiti za druženje i učenje kroz igru, dokaz je da je projekt bio pun pogodak. Stoga je u planu i organizacija ljetnog kampa.

Župan Damir Bajs tom je prilikom izrazio zadovoljstvo što se ovakav projekt odvija na području naše županije te čestitao na uloženom radu i trudu. Također, župan Bajs naglasio je kako će Županija poduprijeti aktivnosti Malog olimpijca, te biti partner na svim budućim nacionalnim i europskim projektima. Ipak, riječ je o jedinstvenom i hvalevrijednom projektu koji na zabavan način zadovoljava dječje potrebe za kretanjem i igrom.

Mali olimpijac trenutno okuplja preko 230 djece diljem naše županije, a interes je svakim danom sve veći.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a