• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Srpanj
28

PRIJEM ZA SPORTSKU UDRUGU „NEREIDE“

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan sa suradnicima, primila je članice sportske udruge „Nereide“ na čelu s tajnicom i trenericom Marijanom Perković.

Naime, sportska udruga „Nereide“ veslačka je udruga koja broji 16 članica. Prva je to bjelovarska ženska kopnena ekipa koja se uspjela okupiti u tako velikom broju za sudjelovanje na Maratonu lađa 2017. na Neretvi. Pred njima je 4. ženski maraton lađa koji se održava od 8. do 13. kolovoza, a cilj im je ostvariti što bolji plasman. Kako bi ostvarile svoj naum, uz potporu prošlogodišnjih pobjednika Maratona lađa - Argonauta, Nereide treniraju šest puta tjedno, a osim funkcionalnih treninga i treninga u teretani, treniraju i u lađama na ribnjaku u Narti, Šoderici i Jarunu. Inače, „Nereide“ se mogu pohvaliti i nastupom na utrci u Zagrebu na jezeru Jarun, gdje su bile jedina ženska natjecateljska ekipa. Bjelovarsko-bilogorska županija sponzorstvom će poduprijeti sudjelovanje naših veslačica na Maratonu lađa, sa željom da se vrate sa što boljim rezultatom.

„Vašom udrugom obogatili ste Bjelovar za još jedan sport. Veslačka ekipa je čudo u kopnenom gradu, a primjer uspjeha Argonauta pomaknuo je granice bjelovarskog sporta i duha. Naša Županija podupire vaše prvo sudjelovanje na Maratonu lađa na Neretvi, znamo da treniranje na ribnjaku iziskuje trud i odricanje, a pogotovo zato što ste žene. Nakon svakog uloženog truda znamo da čovjek očekuje uspjeh i rezultate. Uvijek postavimo cilj kojem težimo, a što bolji rezultat želja je svake od vas. Želimo vam da uspješno sudjelujete na Maratonu lađa i vi ste u svakom slučaju naše pobjednice.“, poručila je zamjenica župana Bojana Hribljan.

„Zahvalili bi se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu na donaciji. Drago nam je da ste prepoznali naš trud, rad i jedan novitet koji smo uveli u Bjelovar. Ideja za okupljanje „Nereida“ je nastala jer su Argonauti pobijedili prošle godine i predložili su mi da oformim žensku ekipu. Prepoznala sam dvadesetak žena i djevojaka koje su prema mojim očekivanjima bile zainteresirane za veslanje i takvu vrstu rekreacije. Nakon probnog treninga, oformili smo ekipu i vrlo brzo smo imale plan i program što i kako želimo raditi. Argonauti su nam izašli u susret, ustupili su nam svoje lađe, a na početku i svoja vesla, a kasnije nam je gospodin Darko izradio posebna ženska vesla i vesla koja su prilagođena neretvanskim uvjetima. Početak je bio malo teži, ali sada bez problema odveslamo deset kilometara. Kada smo krenule u ovu avanturu nismo mislile da se iza toga krije toliko posla i obaveza. Puno je tu logistike, odricanja, uloženog vremena, raznih organizacijskih aktivnost.“, rekla je Marijana Tomola Perković te nastavila. „Najveći izazov na Maratonu lađa bit će nam sama Neretva. Mi treniramo na vodama stajačicama, odnosno jezerima i ribnjacima, a Nerteva je specifična. Također, mi trenutno za srednjom muškom ekipom zaostajemo za deset minuta, što je vrlo dobar rezultat kada se pogleda omjer muške i ženske snage. Puno smo uložile u opremu, od vesla do sportske odjeće, a čak imamo i poklone za sve ekipe koje će sudjelovati na maratonu, kao i za naše domaćine. Na Neretvi očekujemo što bolji plasman, a već sada imamo planove za dalje.“ Tako „Nereide“ u planu imaju približiti veslanje široj javnosti, odnosno žele okupiti seniorsku i što mlađu ekipu.

„Mislim da svaka od nas ima ista očekivanja, a to je izdržati Neretvu. Iskreno se nadam da ćemo kao tim ostvariti što bolji rezultat. Da nam je netko prošle godine rekao da ćemo veslati na Neretvu, rekle bismo da je to nemoguće. Sve smo različitih dobnih skupina, čime dokazujemo da zajednički cilj ne ovisi o godinama, već načinu razmišljanja i entuzijazmu. Bilo je dana koji su bili jako teški i naporni, no sve vjerujemo da će se trud isplatiti“, izjavila je Ivana Plašč, jedna od članica „Nereida“.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a