• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Srpanj
6

PRIJEM ZA VODITELJICE ŽUPANIJSKIH STRUČNIH VIJEĆA RAZREDNE NASTAVE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima primio je voditeljice županijskih stručnih vijeća razredne nastave, na čelu s Mirjanom Matendom.

Dvadeset i dvije voditeljice županijskih stručnih vijeća za razrednu nastavu iz tri županije, Bjelovarsko-bilogorske, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke, održale su radni sastanak u Bjelovaru na kojemu su izmijenile svoja iskustva i planove u razrednoj nastavi. Tom prilikom, voditeljice županijskih stručnih vijeća obišle su i središte Bjelovarsko-bilogorske županije, grad Bjelovar, odnosno njegove znamenitosti. 

„Mi po prvi puta imamo prijem u uredu župana čime smo počašćeni i hvala na tome. Drago mi je i zahvaljujem, Vama župane, što ste prepoznali i vrijednost Oscara znanja i što izdvajate određena sredstva i prepoznajete rad učitelja. Mogu pohvaliti vašu županiji da je učitelja razredne nastave mentora i savjetnika 35, od čega je 15 učitelja savjetnika. Vrlo lijepe rezultate postižete i mogu vam čestitati na tome. “, rekla je Šimica Mihaljević, viša savjetnica za učitelje razredne nastave za Bjelovarsko-bilogorsku, Sisačko-moslavačku i Krapinsko-zagorsku županiju. 

Bjelovarsko-bilogorski župan, upoznao je voditeljice županijskih stručnih vijeća razredne nastave iz drugih županija koliko Županija ulaže u školstvo i koji su sve projekti aktivni. Podsjetimo, Županiji su odobrena sredstva za energetsku obnovu 11 škola diljem županije, čim će učenici, ali i učitelji dobiti standard obrazovanja koji je primjeren za 21. stoljeće. Među ostalim, Županija osigurava asistente u nastavi, prehranu za djecu u riziku od siromaštva, ali i ulaže u dodatno obrazovanje za one najbolje učenike putem Centra izvrsnosti.
„Koordinacija školstva je najvažnija za budućnost svih nas. Ja potičem iz obitelji gdje je moja majka bila nastavnik matematike i znam da to nije lak posao. Posao s ljudima i djecom je posao s posebnom odgovornošću i to za mene nije posao, već životni poziv. Što se tiče školstva u našoj županiji, Županija radi koliko god je u njenoj moći kako bi napravili promjene na bolje. Sada radimo na projektima obnove škola, gradnje škola, ali imamo i projekt Centra izvrsnosti na koji sam posebno ponosan. Jednom tjedno, najbolji učenici odvajaju svoje vrijeme kako bi stekli dodatna znanja iz engleskog jezika i matematike. Drago mi je da se danas vide rezultati, te što postoji taj entuzijazam kod naših učenika, ali i učitelja.“, rekao je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a