• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Ožujak
23

PRIJEM ZA ZAJEDNICU UDRUGA ANTIFAŠISTIČKIH BORACA I ANTIFAŠISTA BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio je predstavnike Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Bjelovarsko-bilogorske županije.

Bila je to prilika za razgovor o radu Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Bjelovarsko-bilogorske županije, a razgovaralo se i o obilježavanju sedamdesete obljetnice Dana pobjede i pobjede nad fašizmom. S obzirom kako je riječ o velikoj sedamdesetoj obljetnici Dan antifašističke borbe ove godine obilježit će se velikim skupom u Podgariću. Naime, prema planu to veliko obilježavanje bilo je planirano svakih pet godina, ali ove napravit će se iznimka, čulo se na prijemu kod župana Bajsa. Tako će se obilježavanje održati 20. lipnja ove godine, dva dana uoči Dana antifašističke borbe, jer 22. lipnja centralno državno obilježavanje je u Brezovici nedaleko od Siska.

Predstavnici Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Bjelovarsko-bilogorske županije zamolili su župana Bajsa za pokroviteljstvo nad tom manifestacijom na što su dobili potvrdan odgovor.

Inače, prijem kod župana Bajsa antifašisti su iskoristili kako bi još jednom podsjetili na važnost vraćanja antifašističkih spomenika koji su nerijetko, kako kažu, vrijedni spomenici kulture.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a