• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Lipanj
8

PRIZNANJA ZA NAJBOLJE LIKOVNE I LITERARNE RADOVE DJECE I MLADIH NA TEMU KATASTROFA I SNAGA CIVILNE ZAŠTITE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i pročelnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje, područnog ureda Bjelovar Marijan Radoš dodjeli su priznanja pobjednicima Natječaja likovnih i literarnih radova na županijskoj razini za djecu i učenike.

Naime, Državna uprava za zaštitu i spašavanje raspisala je Natječaj za likovne, literarne i video/foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, te djece i mladih sa posebnim potrebama Republike Hrvatske za školsku 2016/2017. godinu na temu katastrofa i snaga civilne zaštite.  Na navedeni natječaj pristiglo je 343 rada iz 2 srednje škole, 18 osnovnih škola i 5 predškolskih ustanova s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Područni ured za zaštitu i spašavanje Bjelovar, u suradnji sa županijskim Upravnim odjelom za obrazovanje, kulturu, šport i nacionalne manjine, imenovao je komisiju koja je odabrala 22 najbolja rada na županijskoj razini, koji su za svoje radove dobili priznanja.

Tradicija je da se priznanja za najbolje likovne i literarne radove dodjeljuju upravo na Dan Bjelovarsko-bilogorske županije. Veseli me da se zajedno s njima prisjetimo svega što je  potrebno kada se dogodi neka katastrofa. Da se prisjetimo svih službi kao što je policija, vatrogasci i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.  Ovogodišnji uradci su sigurno  jednako uspješni kao i ranijih godina,  rekao je župan Damir Bajs prilikom svečane dodjele priznanja najboljima.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a